Sarıkamış’ın organik dedesi

Kars’ın Sarıkamış İlçesi İnönü Mahallesinde oturan Aziz Demir (77) adlı vatandaş, evinin önündeki bahçeyi organik meyve ve sebze alanına çevirdi.

Geçen yıl bahçesinin 25 metre karelik alında organik olarak çilek yetiştirmeyi başaran Aziz Demir,bu sene yaklaşık 250 metrekarelik bahçenin tamamında,çilek,bakla,fasulye,kabak,ayçiçeği,turp,şalgam gibi ürünleri organik olarak yetiştirdi.

Organik tarım ürünleri üretim sertifikası bulunan Demir, Sarıkamış bölgesinde organik olarak birçok ürünün yetiştirilebileceğini belirterek,”Amacım Sarıkamış’ın toprağının verimli olduğunu sera olmadan da organik ürün alınabileceğini göstermek. Geçen yıl organik çilek üretimi denemesi yaptım, iyi sonuç aldım. Bu sene 50 metre karelik alana ektiğim çilekten iki defa ürün almayı başardım. Bahçemin diğer bölümlerine de başka ürünler yetiştirdim. Burada yaşayanlar ilçe merkezi ve köylerde rahatlıkla organik tarım yapabilirler. Ayrıca toprakla uğraşmak, üretim yapmak insanı sağlıklı yapıyor. Ben 77 yaşıma gelmişim hiçbir sağlık problemim yok” dedi.