Sağlık-Sen Kars ve Iğdır Şube Başkanları: “Azerbaycan’ın yanındayız”

Sağlık-Sen Kars ve Iğdır Şube Başkanları, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısı dolayısıyla Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev’e destek ziyaretinde bulundu.

Ercüment DAŞDELEN

Sağlık-Sen Kars Şube Başkanı Muharrem Koskalan, Iğdır Şube Başkanı Şebnem Yıldızlı ve üyeleri Azerbaycan Kars Başkonsolosluğunu ziyaret etti.

Ziyarette, Sağlık-Sen Başkanları, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısı nedeniyle her daim Azerbaycan’ın yanında olduklarını belirterek, dostluk mesajı verdiler.

Sağlık-Sen Kars ve Iğdır Şube Başkanları: "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir" diyerek, kardeşliğimizin önemini vurgulamıştır. Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısı karşısında Elbette Azerbaycan ordusu gereğini yaptı ve bu saldırıları püskürttü. Buradan şunu görüyoruz; Ermenistan özellikle işgal ettiği topraklardan, dikkati başka yerlere çekmek istiyor ve yeni çatışma alanları oluşturarak dikkat dağıtmak istiyor. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Türkiye, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünün korunması için elinden gelen her desteği verecektir. can kardeşimiz Azerbaycan’ın yanındayız. Azerbaycan’ın, işgal edilmiş toprakları ve Karabağ konusunda işgal bitene kadar Azerbaycan’ın yanında olacağız. İşgal ve saldırılar sürüyor. Buna artık bir ‘dur’ deme zamanı gelmiştir. İran ve Rusya Ermenistan’a açıktan destek veriyor. Bu kabul edilemez. Azerbaycan Türklerine desteğimiz tamdır. Yaşasın Türkiye Azerbaycan kardeşliği” dediler.

Başkonsolos Nuru Guliyev, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sağlık-Sen Şube Başkanları ve üyelerine teşekkürlerini iletti.