Referanduma ‘Evet’ Standı

AK Parti Kars İl Başkanlığı Gençlik Kolları tarafından kent merkezine kurulan stantlarda dağıtılan “Referanduma evet” broşürlerinden alan vatandaşlar ilginç yorumlarda bulundular.

“Demokrasi Elçileri” projesi ile Anayasa Değişikliği referandumu konusunda bilgilendirmek için 30 kişilik gönüllü ekibi kuruldu. Proje çerçevesinde Kars’taki çeşitli noktalarında stant kuran AK Parti Gençlik Kolları üyeleri Genel Merkez tarafından hazırlanan el broşürlerini 12 Eylül Referandumuna kadar vatandaşlara dağıtacak.

 

Demokrasi Elçileri projesini tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da başlattıklarını belirten AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Ağca Baştimar, yaklaşık 30 demokrasi elçisinin şehrin farklı noktalarına kurdukları stantlarda referanduma ilişkin bilgi vereceğini söyledi. Baştimar, ayrıca mahallelerde de stantlar kurarak referanduma neden “evet” denilmesi gerektiğini vatandaşa anlatacaklarını ifade etti.

 

Baştimar, hazırlanan kitapçıkları ve broşürleri herkese ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, “Elçilerimiz gece-gündüz demeden, referandumla ilgili kitapçıkları, broşürleri, “neden “evet” demeliyiz” kitapçıklarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlarımıza referandumla ilgili yazdığı mektupları ulaştıracak.” dedi.

 

İşçilerin sendikal haklarının, grev hakkının genişletilmesi, birden fazla sendikaya üye olma hakkı için halktan kararlı bir şekilde “evet” beklediklerini vurgulayan Baştimar, “Çocuk istismarının önüne geçmek, özürlülerin, yaşlıların, şehitlerimizin bize emaneti olan dul ve yetimlerin, gazilerimizin haklarını anayasal teminat altına almak için “evet” demeliyiz. Çok daha güçlü, bireysel anlamda bir Anayasa Mahkemesi'ne kavuşabilmek, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) daha yaygın bir zemine ulaşabilmesi, bağımsız ve tarafsız olabilmesi, üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğüne geçiş için “evet” demeliyiz.” diye konuştu.

 

Demokrasi elçileri ise vatandaşların bazılarının kendilerine uzatılan broşürleri almamalarında rağmen yüzde 80 oranında Kars’ta “evet” oyu çıkacağına inandıklarını belirttiler.

 

Bu sırada kendilerine uzatılan broşürleri alan inşaat işçisi bir genç ise inşaatta çalışmaktan kurtulmak için 12 Eylül Referandumunda “Evet” oyu kullanacağını söyledi.

 

Birçok kişinin henüz maddeleri okuma fırsatı bile bulamadıkları gözlenirken, kimi inşaatta çalışmaktan kurtulacağı için kimi de Başbakan Erdoğan’ı sevdiği için “evet” diyeceğini söyledi. Kimileri ise hiç konuşma gereği bile duymadan gazetecileri suçlayarak kendi okumadıkları maddelerin basın mensuplarının halkı doğru bilgilendirmediğinden yakındı. Bisikletiyle stant yanında park eden ve broşürü okumaya başlayan bir genç ise gazetecileri görünce yorum yapmaktan kaçındı ve pedal çevirerek uzaklaştı.