Pervin Buldan: “Bu ülkede yaşayan herkese en büyük huzuru getirmenin sözünü veriyoruz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Partisinin Kars İl Eşbaşkanlığının düzenlediği Kars mitinginde, sağanak yağmurun azizliğine uğradı.

Tacettin DURMUŞ

Saat 13.00’da düzenlenmesi planlanan miting, yoğun yağmur nedeniyle bir saat geç başladı. Alanı dolduran partililer, şiddetli yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Birçok partili alanı terk etti.

Tarifeli uçakla Kars’a gelen Buldan, Ardahan’da partilileri ile buluşmasının ardından Kars’taki mitinge katıldı. Yoğun yağmur altında mitingin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanına gelen Eşgenel Başkan Pervin Buldan, HDP Kars Milletvekili adayları Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Arzu Moco ve Bişar Abdi Alınak, Kars İl Başkanı Ekrem Savcı, DBP Kars İl Eşbaşkanı Ömer Anli ile birlikte partilileri selamladı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı mitingde konuşan Pervin Buldan, partililerin devam eden yoğun yağmur altıda daha fazla kalmaması için konuşmasını kısa tutacağını söyledi.

Konuşmasında alına dolduran Karslılara teşekkür eden ve 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde HDP Kars Milletvekili adaylarını yalnız bırakmamalarını isteyen Buldan, Karslıların selamını Silivri Cezaev önünde bekleyen avukatı aracılığıyla HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’a ileteceğini söyledi.

Alanı dolduran partililerin gözlerindeki ışıltı ve coşkunun kendilerini 24 Haziran’a götüreceğini ve bu coşkuyu İstanbul’da bile görmediğini söyleyen Buldan, bu seçimlerin daha önceki seçimlerden daha önemli olduğunu söyledi.

Başta bu yörede yaşayan Kürtler olmak üzere, yerli halklarla, Terekemelerle ve Azerilere bu ülkede yaşayan ver kese en büyük huzuru getirmenin sözünü verdiklerinde vurgu yapan HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan: “24 Haziran’da Türkiye halkları ya mevcut düzene devam diyecek, yada barış diyecek. Bu halk bu ülkede arık AK Parti’nin gitmesi için, Erdoğan’ın gitmesi için tercihini 24 Haziran’da yapacak. Bu önemli bir tercih olacak. Bu seçim Türkiye’nin kaderini belirleyecek olan bir seçim olacak. Kars halkı, çiftçisi iyi bilir. AK Parti hükümeti 16 yıllık iktidarı döneminde Türkiye’nin hiçbir yerine, esnafa ve halka huzur getirmedi. En fazla Kars halkı bilir, bu iktidarın bu ülkeye yaptıklarını. Kars’ta üretimin bittiğini, esnafın siftah yapmadığını, iş yerlerinin kapısına kilit vurulduğunu, aldığı kredileri ödeyemediğini en fazla Kars halkı bilir. Hayvancılığı, yaylacılığı bitiren AKP hükümetine biz HDP olarak ‘Kars halkının üzerinden elinizi çekin’ diyoruz. Kars halkının bu coğrafyada ve bu kentte en güzel yaşama hakkında sahip olmasına karşı en büyük kötülüğü yaptınız. Kars halkı hastanelerde iyi hizmet olmadığı için hastasını Erzurum’a götürüyor. Kars halkı kendi toprağında üretim alamıyor. Kars halkı yaylalara çıkamıyor, hayvancılıkla geçinemiyor hale geldi. Hayvancılık yapan bir Kars, dışarıdan et ve canlı hayvan ithal olarak almak zorunda kalıyor. Kars halkını buna mecbur bıraktınız. Ama Kars halkı AK Parti’ye mecbur değil. Kars halkı fedakardır, cefakardır. Yıllardır bu coğrafyada yaşanan acıları yüreğinde hisseden bir halktır. Biz başta bu yörede yaşayan Kürtler olmak üzere, yerli halka, Terekemelerle, Azerilere ve burada yaşayan her kese en büyük huzuru getirmenin sözünü veriyoruz. Bir ülkede huzur ve özgürlük olmazsa o ülkeye ekonomi de, barış da gelmez, o ülkeye demokrasi de gelmez. Siz bu coğrafyada her şeyi askıya aldınız. İnsan haklarını, adaleti, huzuru askıya aldınız. Ama bütün bu söylediklerimiz HDP ile Selahattin Demirtaş ile yaşanacak. Hiç merak etmeyin Selahattin Demirtaş’ı 24 Haziran’da özgürlüğe kavuşturacağız. Biz bu ülkeyi yönetmeye adayız. HDP olmadan, Kürtler, Azeriler, Terekemler hep birlikte TBMM’ye gitmeden, orada bir temsiliyet sağlamadıkça bu ülkede Demokrasi olmaz. Bu ülkenin umudu, güvencesi, hakların kardeşliği, Halkların Demokrasi Partisi ile bu ülkeye gelecek.” Dedi.