Milli Maç Heyecanı

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, Türkiye - Azerbaycan Milli Maçı’nı Karslılar ile beraber izledi.

Türk Bayraklı atkıyı boynuna asan Başkonsolos Süleymanov, maç öncesi her iki takıma da başarılar dileyerek, “ikisi de bizim takımımız, ikisi de bizim canımız, kanımız. Türk Milli Takımını da Azerbaycan Milli Takımı kadar seviyoruz, iyi olan kazansın, dedi.

 

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Türkiye Azerbaycan Maçı için kapılarını Karslılara açtı. Türkiye Azerbaycan bayraklarıyla donatılan salona dev bir televizyon da getirilerek, ses sistemi kuruldu. Karslılar Azerbaycan Bayrakları ile salona girerken, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov başta olmak üzere konsolosluk çalışanları da Türk bayraklı atkıları boyunlarına astılar.

 

Türkiye Azerbaycan kardeşliğinin en güzel örneklerinden biri de maç esnasında yaşandı. Maçın 38. dakikasında Rashad Sadigov’un attığı golle 1-0 öne geçen Azerbaycan takımına Karslılar yoğun tezahürat gösterdi. Türkiye’nin kaçırdığı gol pozisyonlarına da en çok Ayhan Süleymanov üzüldü.

 

MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, CHP İl Başkan Vekili Akın Ergün, Demokrat Parti İl Başkanı Turgut Oran, Ak Parti üyeleri, Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağçay ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkanları ile Karslıların izlediği maçın sonucunda ise misafirler, Azerbaycan Milli Takımı Adına Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u tebrik ettiler.

 

Maç sonrası Azerbaycan bayrakları ile konsolosluğun giriş kapısına gelen Karslılar ;  “Ayrılır mı gönül candan Türkiye-Azerbaycan'dan” ,” Yaşa Azerbaycan Türkiye” sloganları atarken, daha sonra ise şehir merkezinde araçlı konvoy oluşturuldu.