Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından onaylanan ve 1 Ekim–31 Aralık 2013 tarihleri arasında Kars ilinde ilk kez uygulanacak olan projeye yönelik ilk grup koordinasyon toplantısı gerçekleştirilerek çalışmalara başlandı. Üç ay boyunca sürecek olan projede, Arş. Gör. Murat Akbay (Proje Lideri) ve Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü öğrencilerinden oluşan Kafkas Gençlik Grubu’ndan Ramazan Aydın (Proje Yasal Sorumlusu), Cemal Amaç, Ramazan Kapan, Hasan Aslan, Cevdet Tapu, Kübra Kartal, İnan Elalmış, Ayşe Onat, Zelal Çiçek, Buse Gören ve Eda Dülgar yer alıyor.
AB Gençlik Girişimleri Programı kapsamında 1 Ekim–31 Aralık 2013 tarihleri arasında Kars ilinde yapılacak projede madde bağımlılığında risk alanına giren gençlerin üniversiteye aday ve üniversite gençlerinin madde bağımlılığı ile ilgili bilgilendirilmesi ve sosyo-kültürel alanda desteklemek üzere tasarlandı.
Proje ekibi 15 – 30 yaş arasında çeşitli eğitim ve bilgi düzeyindeki toplam 12 kişilik bir gruptan oluşmakta. Bu proje 90 günlük süre boyunca Kars ilinde madde bağımlılığı risk alanında bulunan gençleri sıkmadan, kullanma meraklarını uyandırmadan ve kullanıma başlamadan önce bilinçlendirmeyi ve aynı zamanda, önleyici rehberlikte bulunarak yaşanılan olumsuz tecrübelerden hareketle madde bağımlılığı hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlamakta.
Hedef; Kars ilinde madde kullanan ve kullanma riskinde olan gençlere madde bağımlılığının zararları ve zararlarının sonuçları ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamak. Gençlerin serbest zamanlarını değerlendirerek spor, sosyal ve kültürel etkinlikleri yoluyla madde kullanımının zararlarından ve kaçınmanın yolu olarak kullanmak ve akran etkileşimini geliştirmek. Proje kapsamında yapılacak etkinlikler; spor turnuvaları, gezi organizasyonları, tiyatro gösterisi, şiir dinletisi, seminer ve piknik gibi faaliyetlerden oluşmakta. Bu faaliyetlere projede görev alan gençlerin yanı sıra imkânları sınırlı olan gençler ve risk alanı kapsamında gençlerin ve ailelerin farklı etkinlikleri dahil edilecek. Bu sayede gençlerin madde kullanımına karşı “HAYIR” diyebilme farkındalığı oluşması beklenmekte.
Projenin bir diğer hedefi ise gençlerin sosyal sorumluluk duygusunu geliştirmek ve projelerde genç gönüllülerin katılımını teşvik etmek, nasıl ve ne şekilde uygulanacağını göstermek.