Köyün Kaderini Değiştirdi

8 Bin 500 Fit Yükseklikte Dünyaya Gelen Göksu Bebek Köyün Kaderini Değiştirdi…

Kağızman'ın Çiçekli Köyü'ne yol yaptırılıyor.

 

Gerçtiğimiz günlerde sancıları tutan ve 8 bin 500 fitte doğum yapan Altun Taş'ın köyüne kaymakamlık yol yaptırıyor.

 

Kağızman'a bağlı Çiçekli Köyü yaylısının afet bölgesi olarak ilan edilmesi ve köylülerin bu bölgeyi boşaltması için devlet tarafından afet konutları yaptırılmıştı ; fakat köylüler Afet konutlarına taşınmamıştı.

 

Çiçekli köyünde sancıları tutan ancak yol olmadığı ambulans helikopter ile Ağrı'ya götürülmek üzereyken 8 bin 500 fitte doğum yapan Altun Taş, kaymakamlığı harekete geçirdi.

 

Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, bilgenin afet bölgesi ilan edilmesine rağmen Çiçekli köyüne yol yaptırmak için kolları sıvadı. Kağızman Kaymakam Şuayib Gürsoy, afet bölgesi olmasına rağmen köylerini boşaltmayarak burada yaşamlarını sürdüren vatandaşların sorunlarını çözeceklerini söyledi.

 

Kaymakam Şuayib Gürsoy; "Çiçekli köyü afet bölgesi ilan edildi. Burada yaşayan köylülerimiz için daha sağlıklı yerde konutlar yaptık. Buna afet bölgesinde yaşamayı tercih eden 30 ailemiz var. Bunların can ve mal güvenlikleri bizler için her şeyden önemlidir. Eski evlerinde oturan vatandaşlarımız hayvanları ve arazilerini bırakmak istemediler. Bizde kaymakamlık olarak Çiçekli köyü yaylasının yollarının bakım ve onarımını yaptıracağız. Köylülerimiz burada mağdur olmaları söz konusu olamaz" dedi.

 

8 BİN 500 FİTTE ANNE DOĞUM YAPTI

 

Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Çiçekli köyüne ulaşım sağlanmadığı için Altun Taş isimli anne adayının ambulans helikopterde doğum yaptığını belirtti.

 

Kaymakam Şuayib Gürsoy; "Çiçekli Köyü yaylasının yolları bozuk ve kullanılmıyordu. Bir anne adayımız vardı. Ambulans girememişti. Bunun üzerine biz ambulans helikopter istemiştik ve anne adayımız ambulans helikopter ile Ağrı iline sevk edilirken anne adayımız 8 bin 500 fitte doğum yapmıştı. Bu tür vakaların bir daha yaşanmaması için bu köyün yollarını yaptırmaya karar verdik. Ama burasının afet bölgesi ilan edildiğini tekrar hatırlatmak istiyorum. Buna rağmen Acil durumlarda vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için köy yolunu yaptıracağız" diye konuştu.

 

ÇİÇEKLİ KÖYÜ'NE YARDIM YAPILDI

 

Kağızman Kaymakamlığı'nca Çiçekli Köyü yaylasında bulunan ailelere çeşitli yardımlar yapıldı.

 

Kaymakamlıkça maddi durumu iyi olamayan 9 aileye para yardımı yapılırken, 15 aileye de çadır verildi. Öte yandan köylüler, 'havada doğan bebeğin köyün kaderini değiştirdiğini ve köye uğur getirdiğini' belirttiler.