Kars’ta spora sahip çıkılmalı

Boks Antrenörü İlker Sayak Kars’ta spora sahip çıkılmasını istedi

Kars’ta uzun yıllar Boks Antrenörlüğü yapan İlker Sayak,. Kars’ta spora sahip çıkılmasını istedi.

Boks Antrenörü İlker Sayak, Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Kars’ta spora ve sporcuya gereken desteklerin verilmediğinden yakındı. Kars halkının da, vatandaşların da malum olduğu üzere özellikle de son zamanlarda spora destek verilmiyor olmasının üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Sayak, kendisinin 26 yıllık boksör olduğunu, Mehmet İli ve Öner Osmanoğlu çalışan sporcular olduklarını, sadece boks değil diğer branşlarda da müsabakalara gittikleri zaman hep takım halinde şampiyon olduklarını hatırlattı. Şu anda bu tür görüntülerin olmadığından yakınan Sayak, “Mevcut bir spor salonumuz vardı orası yıkılınca yerine yenisini yapmadılar. Bu da olmayınca insanları İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’na yönlendirdiler. Orası da uzak olduğundan kimse gidemiyor. Oysa gençlerimiz hep sokaktalar. Alkol, sigara ve diğer zararlı işlere uğraşıyorlar, kahvehanelerde zamanlarını geçiriyorlar. Bunları o kötü alışkanlıklardan uzak tutmamız gerek. Bize de gereken destek verilmediği için bizde çocuklarımıza sahip çıkamıyoruz. Bakıyorsunuz 15-16 yaşında genç sporla uğraşması gerekirken çalışmıyor, kahvehaneye gidiyor vesaire tasvip edilmeyen meşguliyetleri oluyor.” dedi.

Karsspor’un spora büyük desteklerinin ve gayretlerinin olduğunu da hatırlatarak bu konuda Karsspor Başkanı Muharrem Yıldız ve ikinci başkan Alper Tunga Kılıç’a da teşekkürlerini ileten Sayak, Kars halkından, Karsspor yöneticilerinden destek istediklerini açıkladı. Sayak, “Başta Muharrem Yıldız ve ikinci başkan Alper Tunga Kılıç olmak üzere desteklerini bekliyoruz. Çünkü Kars, spor açısından oldukça başarılı bir ildir. Gençleri bu alanlarda yetiştirmek ve ilimiz ve ülkemize faydalı bireyler olması için çaba harcamak istiyoruz. Karşılığında da hiçbir ücret beklemiyoruz. Yeter ki sporumuz kurtarılsın ve layık olduğu yerlere getirilsin. Bizim kendi imkanımız olmadığı için salon bile açamıyoruz. Gençler bizlere ‘hocam spor salonu ne zaman açılacak’ diye soruyorlar. Bizde şu anda elimizde bir imkan olmadığından ne söyleyeceğimizi bile bilmiyoruz. Bizim kimseden para falan istediğimiz yoktur. Şu anda benim kardeşim Caner Sayak profesyonel boksör burada imkanı olmadığından Muğla adına ringlere çıkıyor. Kars adına dövüşmesi, Kars adına spor yapması gerekirken Muğla adına dövüşüyor. Benim kendi sporcum Muhammet Mücük, Kars adına dövüşmesi gerekirken Fenerbahçe Boks takımı adına dövüşüyor. Bu kendimize de büyük acı veriyor.” şeklinde konuştu.

Sayak, Kafkas Haber Ajansı’nın ‘Neler yapılabilir?’ sorusu üzerine ise şöyle konuştu:

“Baks ve diğer branşlar için şehir merkezinde bir kapalı spor salonu olursa çok çok iyi olur. Çünkü imkansızlıklardan dolayı ben bile uzak olduğundan İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’na gidemiyorum. Halk şehrin içinde toplanmış vaziyette onun için bu tür adımın atılması gerek. Karsspor yöneticileri futbol ve diğer branşlarda çok şey yapıyorlar. Kick Boks dalında Bülent Gönen hocayla olsun diğer yeni antrenör olsun bunların gerçekten de büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum. Diğer spor dallarının da bunlardan eksik kalmasını istemiyoruz. o yüzden Karsspor’un sayın yöneticilerinin bu destekleri vereceklerine de inanıyoruz. Kars gerçekten boksa yaktın bir il. Bizim zamanımızda Türkiye Boks milli Takım Antrenörlüğüne Azerbaycan’dan Cengiz Memmedov baş milli takım antrenörü olarak gönderdiler. 1 yıl sonra Cengiz Memmedov Kars’ı çalıştırmak istedi. Federasyon Başkanı o zaman Caner Doğaner’di. O zaman Memmedov, Doğananer’e ‘beni Kars’a gönderin size olimpiyat sporcuları yetiştireceğim’ demiş. Ama o adamı bile burada istemediler. Benim hocam Mehmet İli ve Öner Osmaroğlu nezaretinde şu zamana 600-700 sporcu yetişti. Başka işlerde çalışmak zorunda kalan, gereken destek verilmediğinden ayrılan çok insanlar var. Bunları bir çatı altına toplamak gerek. İmkan verilirse gerçekten bu şehirde çok önemli sporcular yetişir. Şu anda Kıvanç Buru olsun Vedat Demirkol hoca olsun bunlar sporcularını çalıştıramıyorlar ama kendi sporcularının içinde Tuğrulhan Erdemir var kardeşi var. Bunlar Avrupa ve Dünya şampiyonu boksörler.  Ama bunlarda kendi imkanlarıyla gidiyorlar. Bizler imkan verilirse profesyonel sporcu yetiştirmeyi amaçlıyoruz. En iyi boksörler zaten Kars’ta yetişir. Dediğim gibi biz kimseden para istemiyoruz. Gençlik spordan, federasyondan olsun maaş bile istemiyoruz. Sadece sporcuyla destek verilmesini istiyoruz.”