Kars’ta hırsızlık olayları

Kars’ta son günlerde ziynet eşyası, para, güvercin, büyükbaş hayvan, hurda, el arabası, tırmık, keser, kürek hırsızlığı olayları meydana geldi. 6 ayrı hırsızlık olaylarının şüphelileri gözaltına alınırken, suçüstü yakalanan bir şüpheli ise tutuklandı.

İŞTE HIRSIZLIK OLAYLARI VE GELİŞMELER

 

Polis Merkezi’ne müracaatta 36 yaşındaki vatandaş, oğlunun, Bayrampaşa Mahallesinde bulunan ikametinde birinin olduğunu söyleyerek bağırdığı sırada ikametinden, daha önceden tanıdığı ve yanında işçi olarak çalışan 33 yaşındaki şüphelinin kaçtığını gördüğünü anlattı. Oğlunun şüpheliyi kovaladığını, ancak yakalayamadığını, ikametinde yapmış olduğu kontrollerde; yatak odasından 1000 TL para ve 13 adet çeyrek altının çalınmış olduğu söyleyerek şikayetçi oldu. Yapılan çalışmalar sonucu şüpheli yakalandı ve Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alındı.

 

Bir başka olayda da gece bilinmeyen bir saatte, 28 yaşındaki şahsın Şehitler Mahallesindeki ikametinin yanındaki garaj penceresinin kırıldığı belirlendi. Yapılan incelemede; garajdaki güvercin kümesinin asma kilidi ile kapısı kırılmak suretiyle 13 adet güvercinin kimliği meçhul şüpheli veya şüphelilerce çalındığı anlaşıldı. Olayı gerçekleştiren şüpheli veya şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

 

Selim İlçesi’nde ise Cumhuriyet Mahallesindeki bir ikametinin yanında bulunan ahırın kilitsiz olan kapısından girilmek suretiyle 4 adet büyükbaş hayvan kimliği meçhul şüpheli ve şüpheliler tarafından çalındı. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

 

Kent merkezi Belediye şantiyesinde iş makinelerine ait kullanılmayan metal hurdaların akşam saatlerinde çalındığını fark eden görevli, yaptığı araştırmada, çalınan malzemelerin İstasyon Mahallesindeki bir hurdacıda olduğunu belirledi. İşyeri sorumlusu olan 16 yaşındaki şüpheli yakalandı ve yaşı küçük olduğundan Cumhuriyet Savcısının talimatıyla kimlik tespiti yapılarak ailesine teslim edildi.

 

Küçükkazımbey caddesi üzerindeki işyerinin önünden de 1 adet el arabası, 1 adet tırmık, 1 adet keser ve 1 adet kürek çalan 49 yaşındaki şüpheli yakalandı ve Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alındı.

 

Yusufpaşa Mahallesinde ise, 21 yaşındaki şüpheli, işyerinin kapısını bıçakla açmak için zorladığı sırada polis ekiplerince yakalandı. Olayda kullanılan 1 adet bıçağa el konulurken, şüpheli ise çıkarıldığı adli mercilerce tutuklandı.

 

Polis Merkezine müracaatta bulunan 46 yaşındaki bayan, Kazımpaşa Caddesi üzerinde kendisine ait sarı renkli çantanın 2 çocuk tarafından çalındığını beyan etti. Bunun üzerine Kazımpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın kamera görüntüleri incelendi ve olayı, kimlik tespiti yapılan 9 ve 14 yaşındaki iki çocukların yaptıkları tespit edildi. Yakalanan şüpheliler ifadelerinde; bahse konu çantayı metruk bina içine attıklarını söylediler. Şüpheliler, çanta içinde 5 TL para olduğunu ve parayı, kendisine hırsızlık olayını zorla yaptıran abisi olan 15 yaşındaki şüphelinin aldığını belirttiler. Bunun üzerine çanta, içindeki eşyalarla ile birlikte bahse konu yerde bulundu. Şüpheli yakalandı ve üst aramasında 5 TL para bulundu. Çanta ve 5 TL para sahibine teslim edilirken, şüpheliler ise aynı gün çıkarıldıkları adli mercilerce serbest bırakıldılar.