1991 yılında siyasi hayatının başladığını belirten Beyribey, Kars’a hizmet anlamında heyecanının aynen devam ettiğini dile getirerek tüm alanlardaki tecrübe ve birikimlerini dikkate alan birçok kesim ve kişilerin kendisini Kars Belediye Başkanı olarak görmek istediklerini söyledi.
İki dönem Kars milletvekilliği yaptığı dönemde, yaptığı hizmetlerden de kısaca söz eden Beyribey, “1991 yılında bir köye gittiğimde, bir annemiz elimden tutup bana ‘bu dereden su içmeyi gönlüne sindiriyorsan, ben sana oy vereceğim’ demişti. O derede kazlar yüzüyordu. Bir sürü hayvan su içiyordu. Aynı derede kadınlar çamaşır yıkıyorlardı. Ben milletvekilliğim boyunca sadece Kars’ta değil Türkiye’nin birçok yerinde çalışmalar yaptım. İçme sularıyla ilgili olarak KÖYDES programının temel ateşini yakan benim. Gittiğimiz yerlerde atıl yatırımlar gördük, devletin malının çarçur olduğunu gördük. Bunlar yüreğimizi yaktı onunla ilgili meclise araştırması için önergeler verdik. Köy köy şehir şehir gezdik onları toparladık. O yazdıklarımız çok etkili oldu ve Türkiye genelinde o yaptıklarımızla atıl yatırımların en az yüzde 50’sinden fazlası faal hale geçti.” Dedi.
KARS’TA SAYISIZ TARİHİ ESER ATIL DURUMDA
Kars’a sayısız tarihi bina ve eserin atıl durumda olduğunu da belirten Beyribey, tarihi eserlerin, yapıların her geçen gün yok olduğuna vurgu yaparak, Niye atıl yapılar veya terk edilmiş binalarla ilgili bu kadar ısrar ediyorum? Çünkü bir bina terk edilirse içinde nefes olmazsa o bina ne yaparsanız yapın yıkılmaya mahkûmdur. O binanın ayakta durma ihtimali yoktur. Onun için benim hedefim bütün tarihi eserlerimizi içerisinde nefesi olan yapılara çevirmektir. Aksi takdirde bunların hepsini devlet yaptırsa da etrafını çeliklerle de çevirseniz ayakta kalma ihmali yoktur. Hiç kimse bir şey yapamazsa camdan giren kuşlar o binayı tahrip edecektir. Bunun bir örneğini anlatmak istiyorum. Bir köye gittim sağlık evine gittik dediler ki anahtar yok anahtarı bulduk. Köyün ebesi var ebe hanım o köylü kendi evinde oturuyor. Sağlık evinin içerisine girdim sağlık evi ağzına kadar çalıyla doluydu. Kargalar etrafta ne kadar çalı varsa sağlık evine doldurmuşlardı.
BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN KENDİMİ VASIFLI GÖRÜYORUM
Kars Belediye Başkanlığı için kendisini vasıflı gördüğünü de dile getiren Beyribey, gazetecilere aday adaylığı konunda yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“Geçmişte Sayın Başbakanımızın da olduğu bir toplantıda, sağlık hizmeti alamıyorsam, suyum akmıyor, elektriğim yoksa, çocuğum okula gitmiyorsa o köyde ağa olmaktansa Ankara veya Kars’ta kapıcı olmaya razıyım’ demiştim. Kapıcıları küçümsemiyorum ama eğitimli ve donanımlı bir nesil yetiştirmemiz gerekir. Ben kendimi Kars Belediye Başkanlığı için vasıflı görüyorum. Başta Ankara olmak üzere her yerde, eş, dost, teşkilatımız, parti tabanımız, SYK temsilcileri, Kars kamuoyu ile de bir araya geldim. Onların da verdiği destekle AK Parti’den Kars Belediye Başkanlığına talip oldum. Bu nedenle de geçmişten bu güne kadar idari birikimim, milletvekilliği birikimim, yaşam tecrübemle vasıflı olduğumu kabul ediyorum.
BULUNDUĞUM HER MEKANDA VE ZAMANDA DEĞİŞİM YARATMIŞIMDIR
Çıtaları her zaman yükseltmişimdir. Bunun başhekimliklerim döneminde de yapmışımdır. Kars ve Karslılar benim sevdamdır. Allah nasip ederse göreve gelirsem gecemizi gündüzümüze katarak teşkilatlarımızla, milletvekillerimizle, STK’larımızla, üniversitemizle, kanaat önderlerimizle ve her kesimle hep birlikte hizmet edeceğiz. Çünkü Kars hepimizindir. Bölünmüşlükle ve etnik ayrımcılıkla bir yere varamayız. Ben Allah’ta korkarım. Önce insan ve her şeyden önce insan gelir. Kars’ı ve sorunlarını çok iyi biliyorum. Projelerimde var ve zamanla hepsini açıklayacağım. Geçmişle ilgili olarak tüm değerlerimizi biliyorum ve hatırlıyorum. Eskinden Millet ve Atatürk bahçelerine tüm Kars halkı bir araya gelirdi. Ama şimdi ise halkın gideceği tek bir sosyal donatı ve mekan bulunmuyor. Kars peyniri bile daha marka olamadı. Kars günlerinde kadınlarımız ürettikleri hangi malzemeyi pazarladık? Bunlar çok önemli şeylerdir. Gençlerimiz ne yaptık? Üniversiteler ile ilgili ne yapıyoruz? Kars’ta ki göçe nasıl engel oluruz. Bunları çözmek lazım. Özetle şunu söylemek istiyorum ben başkanlığa gelince kültür turizmi, inanç turizmi, çevremizin güzelleşmesi, üniversite ile ilgili gençliğin, kadınların mutlak suretle üretime katılmalarını sağlayacağız. En temel sorunda eğitim deyip, mutlaka herkesi eğitime tabi tutacağımızı söylemek istiyorum. Kars’a bizim vefa borcumuz vardır. Kars her zaman bana sahip çıkmıştır. Bende onlara vefa borcumu ödemeye, siyasi olarak sevdamı burada belediye başkanlığı ile taçlandırmayı arzu ediyorum. Kars sevdama çok şey katacağı kanaatini taşıyorum. Ben Karslı olan herkese şuana kadar hizmetkar oldum. Bundan sonrada ölünceye kadar hizmetkar olacağım.”