Kadının elektrik isyanı

Hem kaçak ev yapıyor hem de elektirik istiyor...

Kars’ın Aydınlıkevler Mahallesi Subatan Yolu Asri Mezarlık karşısında yapılan kaçak binalarda ikamet eden vatandaşlar yardım istediler.

 

1 yıldır elektriksiz yaşayan 3 evdeki 6 kişi uzanacak yardım eli bekliyor. Bunlardan en çok dertli olanı ise 50 yaşındaki Naciye Öngüç. Naciye Öngüç, hasta torunlarına bile baktığını söyleyerek gaz lambasıyla sabahladıklarını söyledi.

 

Öngüç, “1 yıldır buradayım. Tamam ben kendimi haklı bulmuyorum ve yüzümü de yıkamıyorum. Çerisizlikten dolayı gelip burada bir bina yaptık. Bize dediler ki binayı yapın sonra ruhsatı alırsınız. Bizde inandık ve gelip binayı yaptık. Sonra baktık ki buralar imarsız. Sonra gidip TEDAŞ’ten elektrik ve Belediye’den de su istedik. Ne yazık ki yapı ruhsatımız yok diye bizi geri çevirdiler. Şimdi bakıyoruz etrafımız yanıyor biz ise ışığa hasret kaldık. Hemen yanıbaşımızda elektrik trafosu var. Trafo bize bakıyor biz de ona bakıyoruz. Bu bizim zorumuza gidiyor. Ayrıca üst tarafta bir yayla var ve orada elektrik var ve hayvanlar bile ışıktan yararlanabiliyorlar. Ayrıca karşımızdaki kente bakınca içimiz gidiyor. Her tarafta elektrik lambaları ve biz sadece onlara bakakalıyoruz. Bizim isteğimiz bir tane ışık. Tek ışık istiyoruz. Ne olur bize ışık versinler.” dedi.

 

FANOS KULLANIYORLAR

 

Elektrik olmadığı için geceleri gaz lambası (fanos) kullanan vatandaşlar bu duruma da isyan ediyorlar. Naciye Öngüç, kalbi delik hasta torununun bile bu gaz lambasının kokusu altında büyüdüğünü belirterek, “Yazık değil mu bu çocuğa. Şimdi bizim hatamızı bu çocuklar mı çeksin. Ben kusurumu anlıyorum. Devlet de beni affetsin ve kusuru bağışlayıp benim eve bir tane lamba getirsin. Ayrıca buzdolabımız çalışmıyor çünkü elektrik yok. Peki yoğurt, et gfibi malzemeleri nerede saklayalım. Misafirlerimize bile mahçup oluyoruz. Şaşırıp kalmışız.” diye konuştu.

 

BAŞBAKANA SESLENDİ

 

Çaresizliğini bu defa da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmak isteyen Naciye Öngüç, “Başbakanımıza sesimi duyurun. Sayın Başbakanım ben bir suç işledim bir ev yaptım. Ne olur beni affedin. Bana yardımcı olun. Bir ışık istiyorum, ışık.” dedi.