İki Aile Birbirine Girdi: 2 Ölü

Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Yayıklı köyünde iki akraba aile arasında meydana gelen silahlı kavgada, 2 kişi hayatını kaybetti.

Bunun üzerine K. ailesi jandarma karakoluna giderek karşı aile hakkında şikayette bulundu. Daha sonra köye geri gelmekte olan K. ailesi üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. K. ailesinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada iki aileden de bir kişi hayatını kaybetti. Olaya müdahale etmeye çalışan jandarma ekiplerinden bir uzman çavuş ile bir asker elinden, taraflardan iki vatandaş da çeşitli yerlerinden yaralandı.

 

Daha sonra Yayıklı köyüne çok sayıda jandarma ekibi sevk edilirken, askerlerin müdahalesi ile silahlı kavga sonlandırıldı.

 

Jandarma ekipleri köyde geniş güvenlik tedbirlerini sürdürürken yaralı vatandaşlar Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

 

Yaralıların Erzurum'a gelmesi üzerine durum polise de bildirilerek iki aile arasında yeniden olay çıkmaması için hastanede geniş güvenlik tedbirleri alındı.

 

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri hastanenin önünü keserek şüpheli şahıs ve araçları durdurdu.

 

Kars Valisi Ahmet Kara, Yayıklı köyünde meydana gelen olayla ilgili iki taraftan da bir kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, köyde geniş güvenlik tedbirlerinin alındığını belirtti.

 

Öte yandan çatışmada hayatını kaybedenlerin Özdemir D. ile Hakan K. olduğu, yaralı şahıslardan Turgut D.'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.