Gürbüz Çapan’ın başı dertte

Hakkındaki iddialarla başı hep derde giren Gürbüz Çapan’a şimdi de “Patrik eylemini Çapan organize etti” denildi. İddianın doğruluğu kesin değil fakat ulusal gazeteler şimdiden yazmaya başladı.

Star Gazetesi’nin “Patrik eylemini Çapan organize etti” iddiası haberi...

 

Fener Rum Patriği’ne eylem düzenleyeceği iddiasıyla tutuklanan Reçber’e 15 yıl istendi. İddianamede eylemi Çapan’ın organize ettiği öne sürüldü

 

Hazırlanan iddianamede, İstanbul Valiliği’ne gönderilen ihbar mektubu 6 papaza yönelik suikast girişiminde bulunulacağı, Kars’ta marangozluk yapan İsmet Reçber’in de Fener Rum Patrikhanesi’ne yapılacak olan eylemle görevlendirildiği belirtildi. İhbar mektubunun ardından takibe alınan İsmet Reçber’in 19 Haziran’da Kars’tan yola çıktığı 21 Haziran’da İstanbul’da gözaltına alındığı anlatıldı.

 

24 Haziran’da tutuklanan İsmet Reçber’in, yapılan teknik ve fiziki takip sonrasında bazı numaraları arayarak, İstanbul’daki sinagogların telefon numaralarını aldığının tespit edildiği belirtildi.

 

İddianamede İsmet Reçber’in ankesörlü telefondan sinagogları aradığı, görevlilere sinagoglarda çalışmak istediğini söylediği, bunun üzerine de şüphelenen sinogog yetkililerinin polisi arayarak bu kişiden şüphelendiklerini söyledikleri öne sürüldü.

 

ÇAPAN ORGANİZEETTİİDDİASI

 

Reçber’in Fener Rum Patriği Bartholomeos’a yönelik eylem düzenleyeceği, eylemin ise Ergenekon’un tutuksuz sanığı Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın organize ettiği iddia edildi.