Esrar operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Kars’ta esrar operasyonunda 7 kişi tutuklandı...

Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünce 8 ayrı yakalamada esrar maddelerinin ele geçirilmesi olayıyla ilgili 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kentte uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların deşifresi ve suç unsurlarıyla birlikte ele geçirilmesi amacıyla Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 2 aydır soruşturma yapılıyordu. Sürdürülen soruşturma kapsamında 8 ayrı yakalamada 2,2 kilogramı saman yüklü kamyondan olmak üzere toplam 3 kilo 117 gram Kubar Esrar, 2 gram Toz Esrar ve 2 gram Reçine Esrar ele geçirildi.

Söz konusu çalışmanın sonlandırılmasına yönelik olarak 07.10.2015 tarihinde ilde çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. İfadeleri alındıktan sonra adli makamlara sevk edilen 6 şüpheli 08.10.2015 günü tutuklandı. Soruşturma kapsamında T.O, K.A, O.K, E.A, F.G, E.E ve V.A isimli toplam 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Uyuşturucu ticareti yapan, toplum sağlığına ve gençlerimize zarar veren zehir tacirleriyle mücadelemizin kesintisiz olarak devam edeceği, Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.” denildi.