Eğitimin ilk gününde çiftçilerle bir araya gelen Ziraat Odası Başkanı İsmet Haği, Kafkas Haber Ajansı’na konuyla ilgili açıklamada bulundu. Hagi; Ziraat Odalarının çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, çiftçilik mesleğinin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak olduğunu ve bu amaca uygun hareket edip, çiftçiliğin önündeki engelleri minimuma indirerek iyi ve kaliteli tarım uygulamasına geçmek için görevde bulunduğu süre zarfında can ve başla çalışacağını dile getirdi. Ayrıca kendisinin de bir çiftçi olarak çiftçilerin ekin döneminden hasılat dönemine kadar karşılaştığı sıkıntıların mahiyetini , yine aynı şekilde hayvan hastalıklarında halen birçok çiftçinin ilkel yöntemler kullandığını ve bunun da yine çiftçiye maddi açıdan ne kadar kötü sonuçlar doğurduğunun altını çizdi.Bu ve buna benzer birçok sorunun halen yöremizde hakim olduğunu bu nedenle çiftçilerin eğitilmesi ile bu sorunların çözümlenmesine bir nebze de olsa katkı sağlayacağının inancında olduğunu söyledi.
Kaymakam Nevzat Karkacı da, Digor Ziraat Odası Başkanlığının faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve yapılan çalışmaları takdir ettiğini belirtti.
Veteriner hekimler tarafından 5 gün süren eğitim programına katılan çiftçiler arasından 100 çiftçiye eğitim sonrasında İlçe Kaymakamı, İlçe Tarım Müdürü, İlçe Müftüsü, İlçe Emniyet Müdürü, Belediye Başkanı, Organik Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı’nın da katılımıyla sertifikalar verildi.
Ayrıca yine proje kapsamında olan Konya Tarım Fuarına 12 Haziran 2013 tarihinde kursa katılan çiftçiler arasından 50 çiftçi seçilerek fuara gönderileceğini dile getiren Haği, törenin ardından Projenin gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan başta Serhat Kalkınma Ajansı olmak üzere tüm kurum, kuruluş ve çiftçilere teşekkürlerini iletti.