Bakan, Başbakan’ı Anlattı

Tarım Bakanı Selim ve Sarıkamış İlçelerinde vatandaşa Başbakan’ı anlattı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, iki günlük ziyaret ve gezi programının Sarıkamış ve Selim ilçeleri ayağında, vatandaşlara 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini anlatarak Başbakan’ın başarılarından söz etti.

Bakan Eker, Kars’taki ziyaret ve gazilerinin ardından Selim ilçesine hareket etti. Burada esnaf ziyaretlerinde bulunan ve halkın ramazanını ve bayramını kutlayan Bakan Eker’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ziyaret ettiği bir çok yerde kolonya ve çikolata ikramlarında bulunan vatandaşlar Bakan Eker’e kendisini çok sevdiklerini ve ilçeye gelmesinden dolayı da memnun olduklarını belirttiler. Bakan Eker de Selimlilere bu sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür etti, sorunlarını dinledi, sohbet etti ve bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi. Esnaflara işlerinde kolaylıklar dileyen Bakan Eker daha sonra Selim Belediyesi tarafından hazırlanan alanda vatandaşlarla buluştu.

Başbakan recep Tayip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına en layık aday olduğunu ve bunu hak ettiğini belirten Bakan Eker şunları söyledi:

“Kürt meselesini çözmüş, barış içerisinde bunu çözmüş, kardeşlik içerisinde kardeşliği tekrar bu topraklarda hakim kılacak bir anlayışla 77 milyon vatandaşımızın tamamı Kürt, Türk, Çerkez, Boşnak… ne varsa, kim varsa herkesi aynı anlayışla, aynı sevgiyle, aynı muhabbetle kucaklayan, herkesin demokrasinin, kalkınmanın, gelişmenin nimetlerinden istifade edebileceği bir sistem inşa etmek suretiyle, kardeşliği tesis etmek suretiyle biz çözüm sürecini başlattık. Bakın Sayın Başbakanımız ne dedi; ben Başbakan olarak da bu çözüm sürecinin sonuna kadar takipçisiyim, uygulayıcısıyım, cumhurbaşkanı seçildiğim takdirde de milletim kesinlikle emin olsun ki ben bu barış sürecini Türkiye’de hayata geçireceğim.77 milyon insanın kardeş olduğu, birbirini kardeş olarak kucakladığı, birbirini sevip saydığı, devletine de milletine de aidiyet duygularıyla insanların daha çok bağlandığı bir sistemi birlikte inşa edeceğiz. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimi bu bakımdan da son derece önemli. Ekonomik meseleler zaten belirli bir safhada, belirli bir düzeyde ve hamd olsun rayında gidiyor. Sağlıktı, eğitimdi, enerjiydi, tarımdı, ulaştırmaydı, karayoluydu, demiryoluydu, havayollarıydı; bunların hepsi belirli bir düzeyde, belirli bir şekilde bundan sonra da inşallah devam edecek. Sayın başbakanımızı 10 Ağustos’ta biz Selim’in de en yüksek düzeyde oyuna, desteğine mazhar olacağına inanıyoruz. O, milletine aşık, milletine sevdalı, milleti de o evladının değerini biliyor. Yaptığı hizmetleri hayırla biliyor. Bugüne kadar ki bütün seçimlerde AK Parti’ye ve onun liderine milletimiz hep daha yüksek oy verdi. Genel seçimlerde de yerel seçimlerde de bunda sonra da yeni bir anlayışla, yeni bir hizmet dönemiyle inşallah yeni bir sürece, kalkınmış, müreffeh ve öncü bir ülke olarak girecek. Değerli kardeşlerim; bu ramazan gününde sizlerle birlikte olmakta benim için son derece önemli, memnuniyet verici. Ben, ramazanınızı ve yaklaşan bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum.”

Bakan Eker Selim ziyaretinden sonra Sarıkamış ilçesine geçti. İlçe girişinde Kaymakam Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Göksal Toksoy ve partililer tarafından karşılanan Bakan Eker, esnaf ziyaretinin ardından Sarıkamış Belediyesi’ne geçerek Başkan Göksal Toksoy’dan ilçe hakkında birifing aldı. Belediye ziyaretinden sonra toplantı salonuna geçildi ve Bakan Eker burada toplanan vatandaşlara AK Parti hükümetinin icraatları, Başbakan Erdoğan’ın başarıları ve 2023 vizyonuna doğru Türkiye profilini anlattı. Halkın 10 Ağustos’ta ilk kez kendi Cumhurbaşkanını seçeceklerini ifade eden Bakan Eker, “Recep Tayyip Erdoğan, bizim liderimiz. Arkasında büyük bir sevdayla ve şanla yerine getirilmiş, 11.5 yıllık büyük bir başbakanlık birikimi, tecrübesi, devlet adamlığı ile dosta düşmana, herkese Türkiye’nin nerelere gelebileceğini gösteren liderlikle bir Erdoğan var. Bizler Cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan’ı teklif ettik. 10 Ağustos’ta Sarıkamış’a yakışır, Kars’a yakışır bir yüksek oy oranıyla birinci turda seçilir diye düşünüyoruz” dedi.

Bakan Eker’in selim ve Sarıkamış ziyaretlerine Vali Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksay ve partililer eşlik etti.