1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Settar Kaya'dan Karslılar'a Açık Mektup
Settar Kaya'dan Karslılar'a Açık Mektup

Settar Kaya'dan Karslılar'a Açık Mektup

İYİ Parti Kars Belediye Başkan Aday Adayı Settar Kaya, "Karslı Hemşehrilerine Açık Mektup" yazarak Yerel Seçimlere dikkat çekti.

A+A-

İşte Settar KAYA’nın o mektubu…

Günümüzde her şey baş döndürücü hızla değişiyor. Değişime uyum sağlayamayan kurumlar başarılı olamıyor. Belediye yönetimleri de öyle. Çağdaş yönetim yaklaşımlarıyla yönetilmeyen belediyeler, yönettikleri kente fayda değil, zarar veriyorlar.

Her belediye seçiminin üzerinden 5 yıl geçiyor. Her bir günü kentin ve halkın yararına değerlendirmek varken, nice 5 yılları heba etmekte üstümüze yok.

Gelin hep birlikte önümüzdeki 5 yılda da treni kaçırmayalım. Tedbirimiz şimdiden alalım. Sonradan şikâyet etmekle bir yere varamayız. Bu çok zor değil.

Bir kent orada yaşayanların talep ettiği kadar gelişir. Mehmet Akif’in dediği gibi “talep ne ise tabi neticede öyle çıkar”

Kars’ın kalkınmış, temiz, huzurlu, yaşanabilir bir kent olmadığından hep şikâyet edip durmaktayız. Ne yazık ki bunu bir kader olarak kabullenmiş, değiştirmek içinde bir türlü bir araya gelip,” ne yapmalıyız? “Diye çözüm aramamışızdır.

Bu seçimlerde Karsımıza sahip çıkacağımıza dair kararlılığımızı gösterelim.

Kent halkındır. Taşı, toprağı, parkı, kaldırımı, havası, suyu, kuşu, böceği hepsi Kars halkınındır. Halk kentine sahip çıkmalıdır. Yine şairin dediği gibi “sahipsiz vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.”

Yöneticileri, kentimizi daha da geliştirsin, güzelleştirsin diyerek o göreve getiriyoruz. Satsın, savsın, çalsın, çırpsın, peşkeş çeksin diye değil. Ne yazık ki Kars’ta bunlar yapıldı, yapılıyor. Ama biz umursamıyoruz. Onların yakasından yapışıp “bunu yapamazsın”deme hakkımızın olduğunun bile farkında değiliz.

Sadece kapalı kapılar ardında dedikodu yapmakla yetiniyoruz. Artık “yeter söz Karslılarındır” demenin zamanı gelmedi mi?

Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, Kars yerinde saymasın. Kars sahip olduğu fırsatları değerlendirsin, kaçırmasın.

Kente sahip çıkmak sözde değil, özde olmalı.

Kars için hayalleri olanlar, Kars için özden yananlar. Kars’ta yaşayanlar, geleceğini Kars’ta arayanlar, varını yoğunu Kars’a yatıranlar, gelin hep birlikte elimizi taşın altına koyalım, bu şehir bizim.

Hangi partiden, hangi siyasi görüşten olursa olsun. Bu şehrin aydınlarını, eğitimli, birikimli, vizyonlu insanlarını kent yönetimine katılmaya, belediye organlarında yer almaya davet ediyorum.

Kars’ta seçimlere katılan partilerin yönetim organlarına talip olunuz, görev alınız, belediye demek sadece belediye başkanı demek değildir. Yetkilerini ve sorumluluklarını bilen bir belediye meclisi, kentin kaderini değiştirir. Her partiden meclis kararlarına fikirleriyle katkı sağlayacak insanlar belediye meclisine girerse, meclisin kararları da o derece verimli olur.

Aydınlar siyasete ilgi göstermeyince, meydan tek sermayeleri ırkçılık, bölücülük olan cazgırların, cambazların insafına kalıyor. Böylece Kars onların vizyonu kadar gelişiyor, ya da onlar tarafından talan ediliyor. Bize ise seyretmek ve sızlanmak kalıyor.

Vakit daralıyor, sızlanmayı bırak, Kars’a sahip çık…

Settar KAYA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.