1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zeynalov Veda Ediyor
Zeynalov Veda Ediyor

Zeynalov Veda Ediyor

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu’na atanan Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Oktay Aktaş’a veda ziyaretinde bulundu.

A+A-

MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş ve partililer tarafından karşılanan Sultanoğlu, Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosluğu görevini altı yıldır sürdürdüğünü belirterek, amacımız bir millet olarak iki devlete hizmet etmek ve sahalarda ilişkileri geliştirmektir, dedi.

 

Kars’ta ki projelerin gelişmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Sultanoğlu, şöyle konuştu: “Ben de kendimi bir Karslı olarak görüyorum ve bu güzel ilimizden ayrılacağım için çok üzgünüm. Tek sevincim yine Türkiye’den uzaklaşmadan İstanbul Başkonsolosluğu’na atanmamdır. Kars’tan her ne kadar ayrılsam da gönlüm yine burada olacak. İstanbul’da Kars’ı temsil edeceğim. Kars’a yeni atanan Başkonsolos Ayhan Süleymanov da genç dinamik bir arkadaşımızdır. Benim burada yapamadıklarımı devam ettirecektir. Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinde bana destek veren Kars halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Biz kinli bir millet değiliz. Bizim topraklarımızı işgal ediyorlar, Türkiye gibi bir ülkeden iki milyonluk nüfuslu Ermeni toprak talep ediyor, bize soykırımı kabul ettirmek istiyorlar. Türkiye-Ermenistan sınırları da açılacak, Azerbaycan-Ermenistan sınırları da açılacak ; ama bunun bir bedeli var. Karabağ’da halen savaş bitmemiştir. Bizim arkamızda büyük Türkiyemiz var. Ermenistan kullanılıyor.”

 

MHP İl Başkanı Oktay Aktaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Sultanoğlu’nun Türk ve Azerbaycan kardeşliğini Kars’ta diplomatik bir temsille pekiştirdiğini söyledi.

 

Başkan Aktaş şöyle konuştu : “Bu veda ziyaretinde Başkonsolosumuzu son derece duygulu gördük. Aynı şekilde bizde teşkilatımız olarak duygulanıyoruz. İstanbul Başkonsolosluğuna atanmanızda bizi ayrıca mutlu etmiştir. Bizlerin her zaman Azerbaycan’ın milli davası olan her konuda yanınızda olacağımızdan hiçbir şüpheniz olmasın. Bu sadece Azerbaycan’ın davası değil bütün Türk dünyasının davasıdır. Çocukluğumuzda Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz diye hayaller kuruyorduk. Hep düşünüyorduk. Hayalini kurduğumuz Azerbaycan’ı Kars’ta sizinle beraber tanıdık” diye konuştu.

 

Ziyaretin ardından Aktaş, MHP İl Başkanlığı adına Sultanoğlu’na çiçek vererek uğurladı.

bu.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.