1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zafer Resepsiyonu
Zafer Resepsiyonu

Zafer Resepsiyonu

Zafer Kutlamaları Resepsiyonla son buldu

A+A-

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da kutlanan Büyük Zafer’in 92’inci yılı kutlama etkinlikleri, resepsiyonla son buldu.

Sabah 09.00’da başlayan kutlama etkinlikleri, Valilik önünde bulunan Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Ardından da Vali Vekili Hakan Alkan, 14 Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Atatürk anıta çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından, Vali Vekili Hakan Alkan Valilik makamında, 14 Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Valilik binası önünde icra edilen kutlama etkinlilerinin ardından protokol mensupları, öğrenciler, emniyet güçleri ve askeri erkân Garnizon Şehitliğine gelçerek şehitlerin huzurunda bulundu.

Burada şehitler için Vali Vekili Hakan Alkan, 14 Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Atatürk anıta çelenk sundu. Ardından da saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra da askeri manga tarafından saygı atışı yapıldı. Vali Vekili Hakan Alkan, 14 Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, şehitlik defterini imzaladıktan sonra duygularını dile getirdiler.

Şehitlik defterinin imzalanmasın ardından da orada bulunan şehitlik müzesi gezildi ve Müftülük görevlisi tarafından şehitlerin ruhuna Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Okunan duaların ardından da şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfiller bırakıldı.

Büyük Zaferi kutlama etkinlikleri, Vali Vekili Hakan Alkan’ın ev sahipliğinde Valilik 2 Binası bahçesinde gerçekleştirildi. Vali Vekili Alkan, davetlileri kabul ettikten sonra katılımcılarla bir süre sohbet etti. Davetlilere Valilik tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Resepsiyona 14. Mkz. Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay, Belediye Başkan yardımcıları Ferit Yenice, Yakup Yıldız, daire müdürleri, bazı STK ve derneklerin temsilcileri ve davetliler katıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.