1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Zafer Bayramı Mesajları
Zafer Bayramı Mesajları

Zafer Bayramı Mesajları

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları

A+A-

BAKAN ARSLAN’IN ZAFER BAYRAMI MESAJI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Arslan'ın yayınladığı mesaj şöyle:

Tarih boyunca birlik ve beraberliğimizi yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi, her türlü saldırıyı boşa çıkaran aziz milletimiz, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle birlikte ayrılmaz bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir. 30 Ağustos’ta elde edilen destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır.

Bu bakımdan, 30 Ağustos aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir.

Bugün, bizlere düşen görev, bütün imkânsızlıklara, bütün yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmek olmalıdır.

15 Temmuz gecesi de göstermiştir ki; ülkemizin varlığına, demokrasisine ve milli iradeye karşı girişilen hain darbe teşebbüsüne karşı koymak için silahlara ve tanklara karşı hiç tereddüt dahi etmeden canını ortaya koyarak, vatanını ve milletini koruyan vatandaşlarımız var olduğu sürece bu millet ve devlet ilelebet payidar kalacaktır.

Türkiye, milletiyle bölünmez bir bütün olarak, bugün kardeşliğimize kasteden terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden gelecek, çok daha parlak, çok daha aydınlık bir geleceğe kavuşacaktır.

Bu anlamlı gün dolayısıyla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aynı şekilde, bugün, yurt içinde teröre karşı üstün bir mücadele yürüten Türk Silahlı Kuvvetlerimiz mensuplarına da şükranlarımı sunuyorum.

Büyük Zafer'in 94’üncü Yılı münasebetiyle milletimizin Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.

 

SELAHATTİN BEYRİBEY’İN ZAFER BAYRAMI MESAJI

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Beyribey, mesajında şu ifadelere yer verdi; “30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir. bu gün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idrakiyle, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını sonsuza dek sürdürecektir. Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 94. yıldönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi ayrıca Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakanımız Sn. Binali YILDIRIM önderliğinde 15 Temmuz hain darbe gecesinde tanka, tüfeğe ve mermiye iman dolu göğsü ile karşı koyan Demokrasi şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor,30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

PROF. DR. SAMİ ÖZCAN’IN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Rektör Özcan, mesajında; “30 Ağustos 1922 tarihi, Kurtuluş Savaşı kahramanlarının Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirdiği Büyük Taarruz’la, işgal altındaki vatan topraklarını geri alarak bizlere armağan ettikleri destan günüdür. Hürriyet ve bağımsızlık yolunda milli ruhla verilen mücadelenin, milli egemenlikle sonuçlandığı gurur vesilesi bu zaferle, milletimiz istiklal mücadelesini tarihe altın harflerle yazmıştır. Tarih boyunca olduğu gibi bu muharebede de, vatanı ve milleti uğruna hiç düşünmeden canını feda eden aziz milletimizin kahraman evlatlarını, bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. İstiklal ve bağımsızlık uğruna verilen mücadelenin ve bu zaferin mimarı olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman ordumuzun ve milletimizin şehadete ve gazilik mertebesine eren tüm fertlerini minnetle yâd eder; tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarım.” İfadelerine yer verdi.

 

ERDİNÇ DOLU’NUN ZAFER BAYRAMI MESAJI

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili, Selim Kaymakamı Erdinç Dolu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı:

“Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimiz, gösterdiği büyük kahramanlıklarla Vatanımızı ve Milletimizi yok etmeye çalışanlara karşı birlik ve beraberlik ruhu ile verdiği muhteşem bir mücadele ile büyük zaferi kazanmış ve bize bu mukaddes vatanı emanet etmiştir.

Bir milletin vatan sevgisiyle, onuruyla verdiği bağımsızlık mücadelesi ve direnişinin yakın Türk tarihindeki karşılığı; 30 Ağustos 1922’de zafer kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’dir. 94. yılını kutladığımız bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin, yokluklara, rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir.

Bize düşende bu şanlı ecdadın torunları olarak şer odaklarına karşı bu aziz vatanı tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla sonuna kadar korumaktır.

Bu vesileyle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, vatanımız için biran bile düşünmeden şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

 

KKDGC BAŞKANI DAŞDELEN'İN 30 AĞUSTOS MESAJI

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Daşdelen, mesajında, 30 Ağustosun Türkiye’nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zafer olduğunu belirtti.

Bu zaferle Türkiye Cumhuriyetinin temelinin sağlamlaştırıldığını ve ebedi hayatının bu zaferle şeref tacını giydiğine dikkati çeken Daşdelen, şunları kaydetti: ‘’Yine çok iyi bilinmelidir ki, dünya var oldukça Türk milleti varlığından, birliğinden, dirliğinden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyecektir, şanlı ay yıldızlı bayrağımız bağımsızlığımızın timsali olarak göklerde dalgalanacaktır.’’

Daşdelen, mesajında, ‘’Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

“İSTİKLAL SAVAŞIMIZIN ZAFER BAYRAMIDIR 30 AĞUSTOS”

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Kars İl Örgütü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlandı.

CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras tarafından yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Vatan toprağının düşman işgalinden kurtuluşunun Türk milletinin bağımsızlık uğrunda verdiği büyük mücadelenin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer bayramının 94.yıl dönümünü kutluyoruz.

Ümmetten millete giden zorlu mücadele yolunda demokrasinin laikliğin bağımsızlığın güvence altına alındığı istiklal savaşımızın Zafer bayramıdır 30 Ağustos.

Bu duygu ve düşüncelerle başta kurtuluş savasımızın bas komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor milletimizin 30 Ağustos Zafer bayramını kutluyoruz.”

 

ERDOĞAN YILDIRIM’IN ZAFER BAYRAMI MESAJI

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım’ın 30 Ağustos mesajı

Tarih boyunca bir çok üstün başarılar kazanmış olan Türk milleti için dönüm noktalarından olan 30 Ağustos Zaferi, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatının en önemli göstergesidir.

Milletimizin kadını ve erkeğiyle bir bütün olarak ortaya koyduğu var olma iradesi, kahraman Mehmetçiğin cesaret ve fedakarlığı, tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimizi 30 Ağustos 1922’de Büyük Zafer’e ulaştırmıştır.

“Bu zafer, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarındandır. Çok iyi bilinmelidir ki, dünya durdukça bu millet var olacak; varlığından, birliğinden ve yüksek insani değerlerle insanlığa hizmetten asla taviz vermeyecektir.

Bizler de imkansızlıklar içerisinde, büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi koruyarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu amaçla bizler bugün bu hedeflerimize her zamankinden çok daha yakınız.

Türk milleti ve ordusuyla, bin yıldır üzerinde yaşadığımız vatan topraklarını sonsuza kadar koruma azmiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin yıl dönümü vesilesi ile şahsınız aracılığıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları, bütün vatandaşlarımızın ve Karslı hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyoruz.”

 

MURAT ŞANLI’NIN 30 AĞUSTOS MESAJI

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kars İl Başkanı Murat Şanlı, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şanlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Atatürk'ün;

"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir insanım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmi hayatımın her safhasını yakından bilenlere bu aşkım malumdur.

Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi, mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim.

Ben yaşayabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir.

Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim.

Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım" sözlerinide anımsatarak,

Aziz Milletimizin Milli Mücadele Sürecindeki En Büyük Adımı Olan Büyük Taarruz Zaferi’nin Yıldönümünde, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Olmak Üzere Vatanımız Uğruna Canlarını Feda Etmekten Bir An Olsun Bile Tereddüt Etmeyen Aziz Şehitlerimizi Rahmet Ve Şükranla Anar, Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını İçtenlikle Kutlarım.”

 

KARS SAĞLIK SEN’DEN ZAFER BAYRAMI MESAJI

Sağlık Sen Kars Şube Başkanı Hasan Yazıcı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yazıcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Düşman işgalinin sona erdirilmesi, bağımsızlık ve özgürlüğe giden yoldaki en önemli zaferimiz 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Sevr Anlaşması sonrası ülkemizi kuşatan işgalci devletlere karşı başlattığımız Kurtuluş Savaşı, birçok cephede, her biri ayrı kahramanlık destanları ile elde edilen zaferler sonrası başarıya ulaşmıştır. Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında ordumuzun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurması ve Anadolu'dan atmak için yapılan saldırı olması açısından önemlidir.

Büyük Taarruz Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyonkarahisar'da başlamış, Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde düşman kuvvetlerinin imha edilmesiyle Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı. Büyük Taarruzla ilgili olarak dikkat çeken tarihi ayrıntı ise; Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü olan 26 Ağustos’ta başlaması, Türkler’in Malazgirt sonrası Anadolu’ya gelmeye başlamasının yıldönümü kabul edilen 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmasıdır.

Ülkemizin birlik ve beraberliği, büyümesi ve bölgesinde söz sahibi olmasından rahatsız olan ve ülkemizi işgal girişiminde bulunan küresel güçler kiraladıkları terör örgütleri ile ülkemize saldırmaya devam ediyorlar. Bugün, ülkemizi işgal etmek isteyen ve ülkemiz üzerinde hain emelleri bulunan bu dış güçlere karşı milletçe mücadele ediyoruz. Komşu ülkelerimizin istikrarsızlığı ve içinde bulundukları kaos ortamından faydalanarak bu ülkelerde yuvalanan hain terör örgütlerine karşı da amansız bir mücadelenin içindeyiz. Geçmişi şanlı destanlarla dolu olan bu milletimiz darbe görünümlü işgal girişimini geri püskürttüğü gibi, hain terör odaklarının oyunlarını da bozacak cesaret ve ferasete sahiptir.

Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor, birlik ve beraberliğimizle, cesaret ve ferasetimizle her türlü oyunu bozacağımıza olan inancımızı bir kez daha dile getiriyoruz. Bu ülke için geçmişte ve günümüzde şehit olanları rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

 

DOLUNAY DERNEĞİ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Kars Dolunay Derneği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlandı. Mesajda;

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Türk Milleti’ne armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına ve şehitlerimizi rahmet ve minnetlere anıyor, tüm milletimizin ve şanlı ordumuzun Zafer Bayramı’nı kutluyoruz” denildi.

Dolunay Derneği 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün büyük bir gurur ile belirtmek isterim ki Atalarımız uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere her parçası büyük zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın en önemli aşamasını oluşturan ve Atatürk’ün bizzat komuta ettiği “Büyük Taarruz”da tüm dünyaya örnek olacak zaferlere imza atılmıştır. Milletimiz ve ordumuz o günlerde adeta imkânsızı başarmıştır. Bizler de Atalarımızdan aldığımız bu güçle ülkemizi ve şehrimizi her bakımdan daha ileri seviyelere taşımak üzere her alandaki standartlarımızı yükselterek var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemiz, içerisinde bulunduğumuz dönemde bir yandan devlet içerisindeki terörist yapılanmalarla, diğer yandan terör odakları ile mücadele etmektedir. Eşzamanlı olarak ordumuz sınır ötesi operasyon yürütmektedir. Bu zor günleri güçlenerek geride bırakmamızı sağlayacak olan birlik ve beraberlik ruhudur. Tarihimiz boyunca birlik, beraberlik ve dayanışma ile elde edilen destansı başarılar, o birlik ruhu korunduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlü belayı rahatlıkla defedeceğinin, yolunun ve yarınlarının parlak olacağının en büyük kanıtıdır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını bir kez daha kutlarım. Ülkemizin demokratik, laik yapısının ve bölünmez bütünlüğünün ebediyen çok daha güçlü şekilde sürmesini temenni ederim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.