1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yusufiyeli Cengiz Akyıldız’ı Andı
Yusufiyeli Cengiz Akyıldız’ı Andı

Yusufiyeli Cengiz Akyıldız’ı Andı

26 Ocak 2014 günü İstanbul Esenyurt MHP seçim irtibat bürosunun açılışında teröristlerce şehit edilen Yusufiyeli Cengiz Akyıldız Kars Ülkü Ocakları’nda Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve dualar ile yâd edildi.

A+A-

Programda bir konuşma yapan Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel; “ bugün buraya bundan bir yıl önce 26 Ocak 2014 günü İstanbul Esenyurt MHP Seçim İrtibat Bürosunun açılışı sırasında hain eller tarafında açılan ateş sonucu şehit olan Yusufiyeli Cengiz Akyıldız ağabeyimizi anmak için bir araya geldik. Ömrü ülküsü ve davası uğruna çilelerle geçen, ömrü zindanlarda heba olan bir dava adamıydı Cengiz ağabeyi. Hapisten çıktıktan sonra bile hiç durmadan, yorulmadan inandığı ve iman ettiği davasının muzaffer olması için mücadeleden bir an olsun geri durmamıştır. Zindanları Taş medreseye çeviren, Yusufiyeye çeviren bir ülkü devi, bir gönül adamıydı Yusufiyeli Cengiz… Davası uğruna şehit olmayı çok istiyordu ve yüce Allah Cengiz ağabeyimizin isteğini yerine getirdi. Ülkücü Hareketin her biri bir kahraman olan şehitler kervanına yolcu oldu. Ne Yusufiyeli Cengiz ağabeyimizi unutacağız ne de Onu vuran şerefsizleri.

4 Ocak 1968 tarihinde şehadet şerbetinden içen ilk şehidimiz merhum Ruhi Kılıçkıran’dan 46 yıl sonra, yine bir Ocak günü bu defa da “Yusufiyeli Cengiz”imizi şehitlik payesiyle ebediyete uğurladık.

Biz ondan razıyız, Rabbim’den niyazım odur ki, inşallah o da bizden razı olsun.

Binlerce dava şehidimizin arasına bir arkadaşımız daha karıştı. Bir hilal uğruna batan güneşlere bir yenisi daha eklendi. Vatan, millet ve bayrak uğruna kara toprağa gül goncası gibi düşen soylu ve asil yiğitlere yeni bir Yusuf yüzlü daha ilave oldu.

Belki bir eksildik, ama inanıyorum ki, manevi makamlarıyla Rahmet Peygamberi Efendimize komşu olan mübarek yüzlerin sayısı bir fazlalaşmıştır. Hiç kimse kaybettiğimizi düşünmesin. Hiç kimse yıldığımızı sanmasın.

Hiç kimse yolumuzdan döneceğimizi, ülkülerimizden sapacağımızı, hedeflerimizden çark edeceğimizi aklının ucuna getirmesin. Biz şehadetlerden doğduk. Biz karanlık gecelerde Yunus gönlümüzle parladık. Biz kurşunlardan, tuzaklardan, yağlı urganlardan yeşerdik.

1968’den beri ölüm yakamızda, çile peşimizde olsa da, doğru bildiklerimizden, Türk-İslam ülkümüzden, millet ve vatan aşkımızdan ödün vermedik. Allah’ın izniyle vermeye de niyetimiz yoktur.

Yusufiyeli Cengiz’imizi bizden koparıp alan şerefsiz ve namussuz emeller boşuna heveslenmesin, boşuna bayram etmesin. Katiller, adiler, insan canından geçinen iğrenç yaratıklar kendi aralarında sevinç turları atmasın, döktükleri kanların yerde kalacağını zannetmesin.

Biz ki, bir ölürsek bin diriliriz.

Biz ki, bir gidersek bin geliriz.”

Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Tolga Adıgüzel’in konuşmasının ardından Bayram Ali Yıldız hocanın okuduğu Kur’an-ı Kerim ve ettiği dualar Yusufiyeli Cengiz Akyıldız’ın ruhuna hediye edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.