1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yüksekdağ Kars’tan seslendi
Yüksekdağ Kars’tan seslendi

Yüksekdağ Kars’tan seslendi

Demokratik Siyaset Buluşmaları Kars’ta gerçekleştirildi

A+A-

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ bugün Kars’tan seslendi.

Parti il binası önünde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “HDP’ye dokunmak halka dokunmaktır.” dedi.

HDP, DBP, Demokratik Toplum Kongresi ve Halkların Demokratik Kongresi Eş Başkanları Kars’ta ‘Demokratik Siyaset Buluşmaları’ kapsamında etkinlik gerçekleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın program yoğunluğu ile katılamadığı etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Parti Sözcüsü Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, DTK Eş Genel Başkanı Leyla Güven ve HDK Eş Genel Başkanı Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan katıldı.

HDP Kars İl Başkanlığı’nca organize edilen ‘Demokratik Siyaset Buluşmaları’ parti binası önünde yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Yüzlerce partilinin katıldığı mitingde ilk olarak HDK Eş Genel Başkanı Gülistan Kılıç Koçyiğit söz aldı. Konuşmasında bütün baskılara rağmen Kars’ta olduklarını belirten Gülistan Kılıç Koçyiğit; “Değerli Karsılar barışı, demokrasiyi, özgürlüğü savunmanın ateşten gömlek olduğu bu günlerde bizler her birimiz bu gömleği inan ki tereddütsüz bir şekilde giyiyoruz. Bizler bu tereddütsüz duruşumuzu bu inancımızı bütün yasaklara rağmen, bütün baskılara rağmen, bütün katliamlara rağmen buraya gelen bu partiye, bu davaya sahip çıkan sizlerden alıyoruz. Sizlerin eseridir bu.” dedi.

1400 TANE ERDOĞAN TEK BİR ERDOĞAN’I SEÇTİ

AKP ve saray 7 Haziran’dan beri bu ülkede her şeyi askıya aldı. 1400 tane Erdoğan tek bir Erdoğan’ı seçti’ diyen Koçyiğit; “En başta da meclisi fes etti. Bugün işlevsiz olan bir meclis, işlevsiz olan bir hükümet ve işlevsiz olan bir başbakan var bu ülkede. Bütün bunları ortaya koyan, bütün bunlara karşı hakkın ve hakikatin yanında duran, halkının yanında duran HDP bunun için meclisten çıkarılmak isteniyor. Bunun için HDP’ye saldırıyorlar. Şimdi bir gecede bu ilkede bir darbe yapıldı. Cumhurbaşkanı seçilmiş başbakanı görevden aldı. Ve utanmadan sıkılmadan sanki bir demokrasi varmış ortada, sanki bir özgür irade varmışçasına kongreye gittiler. Ve ne yaptılar? 1400 delege yani 1400 tane Erdoğan tek bir Erdoğan’ı seçti. 1400 tane delege önceden kurgulanmış, öncede ayarlanmış ilanını gerçekleştirdi. Ve bize utanmadan sıkılmadan bunu bir demokrasi olarak, bir seçim olarak, bir geleceği kurtarma vadi olarak sundular. Biz bunu görmüyor muyuz? Ne diyorlar? Fiili olanı hukuki yapacağız. Fiili olan nedir? Bu ülkede anayasa ihlal edilmiştir, bu ülkede bütün yasalar askıdadır, bu ülkede meclis fes edilmiştir. Fiili olan durumun adı da budur. Siz karşıdan karşıya geçerken trafik ışığını ihlal ettiğinizde size para cezası kesenler bugün anayasayı ihlal ediyorlar. Ve bunu utanmadan sıkılmadan yapabiliyorlar.” Şeklinde konuştu.

Ardından söz alan DTK Eş Genel Başkanı Leyla Güven, partililere konuşmasının tamamında Kürtçe seslendi. Güven’in konuşması ardından sözü HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ aldı. Konuşmasında AK Parti’nin siyasi politikalarına ilişkin açıklamalarda bulunan buldan, muhalefet partilerinin de AK Parti’nin kölesi olduğunu belirterek, HDP’nin ana muhalefet partisi olduğunu söyledi.

HDP’YE DOKUNMAK HALKA DOKUNMAKTIR

İzin verecek miyiz değerli Karslılar? Sorusunu Karslı partililere soran Yüksekdağ, “Buna dün olduğu gibi bugünde izin vermeyeceğiz. Her bir vekilin irademiz olduğunu, her bir vekil için attığımız oyun sonuna kadar arkasında olduğumuzu bir kez daha buradan haykırıyoruz. HDP’ye dokunmak halka dokunmaktır.” diye konuştu.

Konuşmasına tutuklanan DBP Eş Genel Başkan Kamuran Yüksek’i gündemine alarak başlayan Figen Yüksekdağ; “Bugün burada 4 kurumun 4 siyasal oluşumun eş genel başkanları olarak sizlerin karşısına çıkacaktık. Ama bugün aramızdan birisi eksik. Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek. Sayın Kamuran Yüksek dünden beri sürdürülen siyasi soykırımlarının bir sonucu olarak ve halklarımızın seçilmiş temsilcilerinin ve mevzilerinin işgal edilmesi, ele geçirilmesinin operasyonlarının bir parçası olarak hapsedildi ve ceza evinde tutsaklık koşullarında bulunuyor. Ama duvarların içinde de sesimize ses gücümüze güç katıyor. Onun selamlarını ve siyasi tutsakların, direnenlerin selamlarını getirdik size. Emin olsunlar ki ister içeride olalım ister dışarıda, ister kuşatılmış kentlerin içerisinde olalım istersek meydanlarda nerede olursak olalım; hangi zulümle, hangi alçaklıkla, hangi saldırıyla karşı karşıya kalırsak kalalım; halkımızın ruhu, tarihten bugüne direnmenin ruhu bizi dimdik amacımıza götürecek. Ve bizler karşımıza çıkarılan bunca engeli tanımadığımız gibi bu saldırıyı da tanımadık, tanımıyoruz. Yıllar boyunca bizlere halkımıza zulmü dayattılar, ölümü, savaşı dayattılar. Denediler yanıldılar. Saldırdılar yenildiler. Ve yıllar boyunca aynı şeyi yapmaktan vazgeçmediler. Bugün bize bu saldırıları dayatanlar tarihe şöyle göz ucuyla bakacak cesarete sahip değil. O geçmişe baktıklarında eğer göz ucuyla gördükleri dahi onların yakın gelecekte ki yenilgisidir. Sizden önce bu siyasi iktidardan önce defalarca bu halkın siyasi iradesini, teslimiyet gücünü ve mevzilerini teslim almaya çalışanlar tarihin karanlığına gömüldüler. O nedenle düne bakmaktan korkuyorlar. Bu alanlara bakmaktan korkuyorlar. Bizim yüzümüze bakmaktan korkuyorlar. Çünkü her baktıklarında kendi yenilgileri ve kendi sefaletlerini görüyorlar. Bizler alnımız ak, yüzümüz pak olduğu müddetçe onların karşısında dimdik duracağız ve her yere döndüklerinde bizi görecekler. Direnen onurlu bir halkın yüzünü görecekler.” İfadelerini kullandı.

‘Bakın 3 günden beri demokratik siyaset buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Siirt’te, Kurtalan’da, Batman’da, Kızıltepe’de ve bugün Kars’ta. Her yerde halkımızla buluşmaya devam edeceğiz.’ diyen Yüksekdağ, konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Her yerde halkımız kendi siyasi iradesine sahip çıkmaya devam edecek. Halkımızın bu sahiplenmesini görenler bu meydanlarda buluşmayalım diye elimizi, omzumuzu, sözümüzü birleştirmeyelim diye yine saldırı silahlarıyla üstümüze geliyorlar. Ama kar ediyor mu? Asla. Dün Kızıltepe’de kar etmedi. Batman’da kar etmedi, , Kurtalan’da, Siirt’te kar etmedi. Halkımız gaza, tazikli suya, silaha, baskıya, yasağa inat her yerde hakkına sımsıkı sahip çıkıyor ve çıkacak. Bizler onların kolay kolay yollardan edindiği kazanımlarla kurdukları o saray ve saltanat yapısı o hanedan siyaseti karşısında halkımızın öz demokrasi gücüyle kazandık ne kazandıysak. Ne kazandıysak direne direne kazandık. Bütün belediyeler, bütün seçilmiş halk temsilcileri, bu direnişin bu halk mücadelesinin bir sonucudur, bir ürünüdür. İşte bugün bu direnişi bu direnişin ortaya çıkarttığı mevzileri en güçlü şekilde savunmanın zamanıdır. Nasıl kazandıysak öyle savunacağız. Direne direne kazandık, direne savunacağız. Demokrasiye, özgürlüğe inanları, haktan adaletten yana, mazlumdan yana olanları bu insanlık savunmasına davet ediyoruz. Bu artık bir partinin savunması değildir, bu HDP’nin savunası değildir sadece. Bu artık bir insanlık savunmasıdır. Kendi kapıkullarını kapısına dizdi. Ve başkanlık rejimini, diktatörlük rejimini kendi kafasına göre her hukuk kuralını ihlal ederek yaşama geçiriyor. Muhalefet derseniz sarayın kapısına dizildiler onlarda. Kuru kalabalıktan başka, laf kalabalığından başka hiç bir şey yapmıyorlar. Artık Türkiye’de muhalefet yapacaklar tek parti de Halkların Demokratik Partisidir. Bizler hem ana muhalefet partisi hem de yakın geleceğin iktidar partisiyiz. Halklarımızın demokratik halk iktidarının adresi artık HDP’dir. Ve bizler bu demokratik halk iktidarına giden yolda bir ana muhalefet partisi olarak bütün gücümüzle, kararlığımızla mücadeleye devam edeceğiz. Ve emin olun göreceksiniz ki biz kazanacağız. Ardahan’dan ve Kars merkez köylerinden buraya gelmek için yola çıkan arkadaşlarımız engellemeyle karşı karşıya kaldılar. Bugün buraya katılamadılar. Ama sizde onlarda hepiniz de emin olun bu yolda bazen önümüze barikatlar çıkartabilirler. Ama yolumuzu, yürüyüşümüzü çok kısa bir süre geciktirebilirler. Sonlarını ortadan kaldıramazlar, sonlarından kurtulamazlar. Ve bizler bütün yollar kapatıldığı koşullarda da yol açmayı bilen bir iradeyiz. Bütün yolları kapatabilirsiniz. Ama HDP yol açma partisidir. Kendisine yol yapmanın partisidir.”

Program konuşmaların ardından gurubun olaysız şekilde dağılmasıyla sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.