1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yoksullarla Dayanışma
Yoksullarla Dayanışma

Yoksullarla Dayanışma

Kars Belediye Başkanı Karaçanta’nın Yoksullarla Dayanışma Haftası mesajı...

A+A-

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, dayanışma duygusunu güçlendirmek, yardımlaşma kültürünü yaymak, yoksulluğu yenmenin yöntemlerini araştırarak uygulamaya koymak, gönüllü kuruluşlarla sivil toplum örgütlerini bir araya getirerek yoksulluk sorununa gönül birliği ve güç birliği yaparak sahip çıkmak amacıyla, 1993 yılından itibaren, 12-18 Aralık tarihleri arasında bulunan hafta "Yoksullarla Dayanışma Haftası" olarak ilan edilmiş olup Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2011 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır.

Karaçanta, “Necip milletimiz, tarih boyunca her zaman tek vücut olarak, yoksulların düşkünlerin yardımına koşmuş, çeşitli dernek ve vakıflar yoluyla tüm insanlığa yardım elini uzatmaktan da geri kalmamıştır. Toplumda birlik, beraberlik ve sosyal dayanışmaya fazlasıyla ihtiyaç duyduğumuz günümüzde de, sosyal dayanışma ve kenetlenmeye zemin oluşturan milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, gelecek nesillere aktarmamız için hepimize görevler düşmektedir,” dedi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Milletimiz, geçmişten bugüne birçok örneğini gördüğümüz üzere her daim bütüncül bir anlayışla, yoksulların ve düşkünlerin yardımına koşmuş, dünyanın neresinde olursa olsun insanlara yardım elini uzatmıştır. Devletimiz sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yardıma muhtaç kişilere sahip çıkmış, bu tutum ve davranışla da tüm insanlığa örnek olmuştur. Dünyanın birçok gelişmiş ve zengin ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde yoksul ve yardıma muhtaç insanlarımız bilinmektedir. Bu gerçeğin farkında olmak, onlara nasıl yardım edebileceğimizi düşünmek ve bu doğrultudaki çalışmalara destek sağlamak her bireyde bulunması gereken bir sorumluluktur,” şeklinde konuştu.

Kars Belediye Başkanlığımız SODES projesi kapsamında yaklaşık 53 yaşlı hemşerimize evde bakım hizmeti vermektedir. Yine belediyemiz 1000 aileye gıda yardımı 500 aileye ekmek yardımı ve yüzlerce aileye de giysi yardımı yapmaktadır.

Yoksulluğa dur demek adına topyekun seferber olunması gerektiği inancı ile toplumumuzda var olan yardımlaşma ve dayanışma bilincinin daha da artması temennisiyle Yoksullarla Dayanışma Haftasını kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.