1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldız Kızlar Şampiyonaya hazırlanıyor
Yıldız Kızlar Şampiyonaya hazırlanıyor

Yıldız Kızlar Şampiyonaya hazırlanıyor

Arpaçay’ın Yıldız Kızları Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor...

A+A-

Kars Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) Yıldız Kız Futbol takımı büyük bir başarıya daha imza atarak Iğdır’da yapılan 2014-2015 Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Okullararası Bölge Futbol Turnuvasında Kars’ı ve Arpaçay’ı en iyi şekilde temsil ederek bölge şampiyonu oldu ve Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazandı.

12 ilin katılımı ile Iğdır’ın ev sahipliği yaptığı müsabakalarda şampiyon kızlar Batman, Bitlis, Diyarbakır ve Van illeri ile yapmış olduğu müsabakalar sonrasında Iğdır ilini de kendi evinde mağlup ederek şampiyonluğu elde etti. Birbirinden zorlu ve çekişmeli maçlarda yıldız kızlar gösterdikleri mücadelelerde izleyenlere seyir kalitesi yüksek görüntüler sahnelerken rakiplerine zor anlar yaşattılar.

İlçede büyük coşku ile karşılanan minikler Kaymakam Faruk Erdem’i makamında ziyaret ettikten sonra Kars’a gelen yıldızları Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve Vali Günay Özdemir de makamlarında kabul ettiler.

Arpaçay YBO Kız Futbol Takımı ele ettiği bu başarıyla, 6 Mayıs’ta Sivas’ta yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı. Yıldız futbolcu kızlar Kars’taki ilk ziyareti milli Eğitim müdürü Gökhan Altun’a gerçekleştirdi. Altun’a çiçek takdim eden yıldız kızlar, Kars’ı Türkiye şampiyonasında da en işi şekilde temsil edecekleri sözünü verdiler. İl Mili Eğitim Müdürü Gökhan Altun da, “Bundan sonra ne istekleriniz ve ne gibi ihtiyacınız olursa ben her zaman yanınızdayım. Size söz veriyorum inşallah bundan sonrada bu takım ruhuyla 6 Mayıs’ta yapılacak olan müsabakalarda da Kars’ı en iyi şekilde temsil edersiniz. İnanıyorum ki temsil edeceksiniz de. Sizden bu başarıyı bekliyorum. Gerçi şuan gerekeni yapmış ve bölge birincisi olmuşsunuz bu da bizim için büyük bir adım, büyük bir başarıdır.” diye konuştu.

Ziyaretin ikinci durağı ise Vali Günay Özdemir oldu.  Vali Özdemir makamında kabul ettiği futbolun yıldız kızlarına çeşitli hediyeler verdi. Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ile birlikte öğrencileri kabul eden Vali Özdemir, bir süre öğrencilerle sohbet etti. Şampiyon kızları başarılarından dolayı kutlayan Vali Özdemir, kendilerinin her zaman yanlarında olacaklarını belirtti. Vali Özdemir, “Kız öğrencilerimiz erkek öğrencilere göre sportif ve sosyal etkinliklerde daha başarılı olduklarını görüyoruz. Kız öğrencilerimizin daha başarılı olması bizleri gururlandırıyor. Ben Kars’ta kızların başarılı olacağını bu kadar tahmin etmiyordum. Sizlerin erkeklerden daha başarılı olduğunu gördükçe daha da mutlu oldum ve umutlandım. Sizleri tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. Bundan sonrada bizler sizlerin daha da başarılı olmanız için elimizden ne geliyorsa yapacağız ve her zaman yanınızda olacağız. İnşallah bundan sonrada Kars’ımızı ve Arpaçay’ımızı daha iyi yerlerde temsil eder ve başarılarınızı devam ettirirsiniz.” dedi.

Ziyaretler hatıra fotoğraflarının çektirilmesiyle son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.