1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldız, Adaylık Sinyali Verdi
Yıldız, Adaylık Sinyali Verdi

Yıldız, Adaylık Sinyali Verdi

Muharrem Yıldız Arpaçay’da Adaylık Sinyali Verdi

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi, Karsspor Kulüp Başkanı ve KAI Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, Kars’ın Arpaçay İlçesinde yapılan Arpaçay İlçe kongresi sonrası partililerle yemekte bir araya geldi.

Yıldız, partililerle bir araya geldiği yemekte yaptığı konuşmasında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Arpaçay İlçe Başkanı, parti yönetimi ve partililere kendileriyle bir araya geldikleri için teşekkür etti.

Yıldız, MHP İl, İlçe kongreleri hakkında partililere bilgi verdi.

Yıldız, İlçe kongrelerinden sonra, İl kongrelerinin yapılacağını, genel kongrenin de seçim öncesi veya seçim sonrası yapılacağını söyledi. Yaklaşık 5 ay sonra yapılacak olan Genel Seçimler hakkında da konuşan Yıldız, delegeleri yapılan İl ve İlçelerde seçim çalışmalarının başlayacağını ve bunun başlangıcı olarak bugün Arpaçay’dayız bu kongrenin Arpaçay’a Kars’ımıza hayırlı olmasını diliyorum, dedi. Arpaçay İlçe başkanına seslenen Yıldız, Başkanın Arpaçay gibi bir sorumluluğu olduğunu ve bu sorumluluğun Kars’ı da temsil ettiğini ayrıca parti yönetiminde olanların sadece yönetimde olmaları değil de Arpaçay’da partili ve partisiz gözetmeksizin herkese, her görüşe açık olmalarını ve seçimlerde birbirlerini kırıp incitmeden fikir ve projeleri aday tanıtımının da bizlerin daha iyi yapacağını Kars’a hizmet edebileceğimizi herkese gösteren bir seçim yarışı istediklerini belirtti. Bu topraklarda herkesin birbiriyle akraba olduğunu ve seçimler bittikten sonra seçim sürecinde birbirimizi kırıp incitmenin ve süreçte yaşanılan her şeyin seçim sonrasında yüz yüze bakacağımızdan uzak durmak gerektiğini söyledi.

Daha önce İstanbul’da üç ayrı bölgeden aday olduğunu söyleyen Muharrem Yıldız, adaylık sürecinde parti dışında, hemşerilerinin hep yanında olduğunu ve bunun Ulusal basında da yer aldığını söyledi.

Yıldız, bizim için en önemli şeyin Kars olduğunu, tanıdığımız vatandaşların geçmişte Ak Parti’den CHP’ye, CHP’den MHP’ye geçtiklerini fakat bizlerin dede, baba toprağı ve ocağı olan Serhat Kars’ın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Yıldız, Kendilerinin Serhat Boyları Derneği’ni kurduklarını ve derneğin hedefinin Metropol şehirlerde Karslı hemşerilerin orada da örf ve adetlerin yaşatılmasıydı, dedi.

Kars’ta yıllardır çeşitli partilerden Milletvekili adayları oldu.

Yıldız, Kars Seçilen adayları partili, partisiz gözetmeksizin çoğunlukla desteklemiştir. Fakat Milletvekili olanlar partizanca davranıp kendi partililerine daha yakın olmuşlardır. Bir şehrin Milletvekili, Partisine, Partilisine değil, herkese, her kesime kucak açmalıdır. ”Dedi.

Kars’a hizmet edecek bir anlayış ortaya koyulmalıdır.

Yıldız, buna inanmamız gerektiğini ve bunu ortaya koyan adayın arkasından gitmek gerektiğini, Kars’a hizmet edecek, Kars’ta bölünmeyi, parçalanmayı sonlandırmak gerektiğini, Hangi eve bakarsak bakalım Azeri’si, Kürt’ü, Terekeme’si, Yerli’si, Alevi’si herkes iç içe yaşamaktadır.

Türkiye’yi yönetmek isteyenlerin de önce Kars’a bakmaları gerektiğini Söyleyen Yıldız, Kars’ta bu yapı var fakat kimse bilmiyor. Bizler bunu Kars’ta başarırsak Türkiye’de de bunu göreceksiniz dedi.

İnsanlar üzerinde ayrımcılık olduğunu, eğer kafalarda bir zümrenin adayı, bir zümrecilik üzerine gidecekse, ben bu zümrecilik ve zümre üzerine gidecek adaylar içinde olmam, dedi.

Kars’ın tamamıyla Kars’ı kucaklayan bir yapıyla yola çıkan biriyim

Kendilerinin doğru projelerle, yola çıkacaklarını, Kars’a yatırım yapması gerekenler, Kars’ta ihmal edilenler, Kars’ta unutulanlar, Kars’ta yapılanmayanları tartışacağımız, konuşacağımız ve projelendireceğimiz adaylarla yarışacak bir durum ortaya koymak gerektiğini söyledi.

Senin zümren, benim zümrem diyerek bir yarış içine giren olursa Kars kaybeder.

Kars’ın devlet tarafından daha fazla desteklenen bir il olması gerekirken, maalesef Kars unutulmuş bir il konumunda diyen Yıldız, Seçilen Milletvekillerinin ayrı, ayrı partilerden olmalarına rağmen bir yerde buluşma noktaları vardır. Bu da Kars’tır, Kars adına Bir şey varsa herkesin taşın altına elini koyması gerekir. “Dedi.

Yıldız, yaptığı konuşmasında Arpaçay ilçe kongresinden sonra Kars’ta yapılan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars il kongresinin de kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Kars’ta birkaç adayın değil de tek adayın olduğu ve bir çatı altında toplanılması gerektiğini söyleyen Muharrem Yıldız, kendisinin önümüzdeki 2015 genel seçimlerinde Kars’tan da aday olmayı düşündüğünü söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.