1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım, Projelerini anlattı
Yıldırım, Projelerini anlattı

Yıldırım, Projelerini anlattı

AK Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, Gazetemizi ziyaret etti.

A+A-

Gazetecilik mesleğinin önemli olduğuna dikkat çeken Erdoğan, milletvekili seçilmesi durumunda yerel basın ile son derece sıkı ilişkiler içerisinde olacağının altını çizerek, yerel basının gerçek anlamada Kars’ın Ankara ve kendisine yönelik itici güç olacağını söyledi.

Gazetecilerin toplumun aynası olduğu vurgusunu yapan Yıldırım: “Kars il genelinde olduğu gibi öncelikli olarak ta yerel basın ve yerelde görev yapan basın mensupları ile her alanda ve anlamda, her daim istişare edilmelidir. Çünkü gazeteciler toplumun aynası ve aynı zamanda da halk ile yöneticiler arasındaki en önemli köprüdür. Gazeteciler aynı zamanda toplumun aynasıdır. Bizlerin olduğu gibi idarecilerin ve hükümetin bilmediği şeyleri gazeteciler olarak sizler bizlere duyuruyorsunuz, görmediğimizi sizler bizlere gösteriyorsunuz. Bunları da yanlı değil tarafsız ve her kese eşit bir mesafede tarafsız bir gözle bizlere gösteriyorsunuz. Böylece şehrin dinamiklerini de hayata geçirmektesiniz. Aynı zamanda şehre yapılması gerekenleri de her zaman sizler yerel yöneticilere ve merkezi hükümete bildiriyorsunuz. Öncelikli olarak kıt kanaat ayakta durmaya çalışan siz yerel basının ekonomik olarak dik ve bağımsız durmanız da son derece önemlidir. Bu nedenle siz gazete sahiplerimize ve basın mensuplarımıza gerekli değeri ve önemi vermemiz gerekmektedir. İmkanlarınınız kısıtlı olmasında rağmen şehriniz için elinizden gelen her şeyi yapmaktasınız. Bu nedenle eğer parlamentoya gidersem siz gazetecilerimiz ile ortak aklı ortaya koyacağız ve birlikte çalışacağız.” Dedi.

PROJELERİNİ ANLATTI

Erdoğan Yıldırım, Kars’ta birçok projenin de hayata geçirilmesi gerektiğinin önemine değinerek projeleri kısaca dile getirerek, öncelikli olarak gençler, yaşlılar ve kız çocukları ile ilgili sosyal projelerin il genelinde hayata geçirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Kız çocuklarının erken evlendirilmemeleri için öncelikli olarak okullaştırılmaları ve ailelerinde bu anlamda bilinçlendirilmesi için top yekûn harekete geçilmesi gerektiğini de dile getiren Yıldırım, bazı projelerini şu şekilde sıraladı:

GENÇLER, YAŞLILAR, ERKEN EVLİKLER VE GÖÇ…

Gençler, yaşlılar, erken evlilikler, göç, turizm ve Harakani Hazretleri ile ilgili olarak projelerimiz var. Alplerden sonra sadece Sarıkamış’ta olan kristal kar bizim en önemli turizm potansiyellerimizin başında gelmektedir. Okullu olamayan kızlarımız bizler için son derece önemlidir. Bu nedenle kız çocuklarımızın okullaştırılması gerekir. Kız yurtlarının açılması gerek. Aynı zamanda ailelerimizin erken evlilikler konusunda bilinçlendirilmesi için projeler hayata geçireceğiz. Ben Kars Ardahan Iğdır Derneklerimiz ile sosyal sorumluluk projelerinde önemli görevler almış bir insanım ve bu görevleri de son derece önemsiyorum. Eğer örgütlü ve şehri düşünen bir sivil toplum örgütü mensubu ve lideriysen son derece kayda alınırsınız. Ama sadece kendi işinizi götürmek için bu işe soyunmuşsanız bu halk sizi dikkate almaz ve saygınlığınız olmaz.

AK PARTİ İKTİDARIYLA TÜRKİYE’DE ÇOK CİDDİ İŞLER YAPILDI

AK Parti ile son 13 yılda Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi Kars’ta da çok ciddi işler yapıldığını da belirten Yıldırım, merkezi hükümet ile birlikte Kars il geneli için canla başla çalışmaya devam edeceğini de söyledi.

Türkiye’de ilke kez halkı tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucu lideri olan ve şu anda da Başbakan Davutoğlu ile AK Parti’nin 13 yılının doldurduğunu da hatırlatan Erdoğan, sohbeti sırasına şu ifadeleri kulandı:

“AK Parti, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 13 yılını dolu dolu başarıyla tamamlamış ve hepimizde buna şahit olmuş bulunmaktayız. AK kadronun ak insanları, bunun hepsini en ince ayrıntısına kadar biliyor. Öncelikle Kars’ın sorunlarını tespit ederek bunları öncelik sırasına koyarak hepsini çözmeye gayret edeceğiz. Allah izin verirse 2015-2019 Kars’ın stratejik planını şu anda oluşturmak üzereyiz. Genel merkezimiz, teşkilatımız ve Kars halkımız teveccüh gösterip bizi o meclis çatısı altına gönderirse, yapacaklarımızı inşallah bu süreçten sonra da sizlere anlatma fırsatı bulacağız. Mazluma her zaman kucak açan ve ekonomisiyle her zaman mazlumun yanında olan bir Türkiye var. Önceden yurt dışına çıkışımızda hep başımız önümüzde gezerdik ama şimdi dimdik geziyoruz. Kars’ın 2023’de daha gelişmiş ve sorunlarını halletmiş bir kent olarak taşınacağına inanıyorum.  AK Parti iktidarı döneminde ülkemizin geldiği refah seviyesinin rahatlıkla görülebilmektedir. Sağlık, ulaşım, enerji, tarım, inanç gibi ana temel başlıkların çoğaltılabileceğini ve tüm bunların ancak güçlü kadrolarla 2023’e taşınabilecektir. Bu nedenle her seçim önemlidir. Genç ve dinamik beyinlerle gidilecek 2023 hedefinin ardından 2071’e ülkemizi taşıyacak olan yeni genç beyinlere ihtiyaç vardır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.