1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım, Kanal 5’in konuğu oldu
Yıldırım, Kanal 5’in konuğu oldu

Yıldırım, Kanal 5’in konuğu oldu

KAI Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, bugün Kanal 5 Koordinatörü Atıf Özbey’in hazırlayıp sunduğu “Ankara Özel” Programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.

A+A-

Programda yarın Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayacak ve dört gün devam edecek KAI Tanıtım Günleri hakkında bilgiler verdi. Tanıtım Günlerine yaklaşık dört aydır hazırlandıklarını belirten Genel Başkan, “Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz KAI Tanıtım Günleri beklediğimizin çok üstünde ilgi gördü. Tanıtım Günleri sonrası eksiklerimizi tespit ederek bunları minimize ettik. Bu yıl stantlarımızda Kars Ardahan ve Iğdırlı üreticilerimiz, esnaflarımız bölgemizin tamamen organik olan ürünlerini tanıtacaklar ve satışa sunacaklar. Geçen yıl talebi karşılayamadık, bu yıl bu konuda da tedbirlerimizi aldık. Tanıtım Günleri büyük bir organizasyon, bu organizasyonda başta Valilerimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürlerimize, Federasyon Vakıf Dernek Başkanlarına, Yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın ilk bölümünde Ardahan ve Iğdır’ın özelliklerine değinen Genel Başkan;

“ Ardahan balı yurdumuzda üretilen özel lezzette bir baldır. Çünkü Ardahan’da olan çiçek türlerinin bir bölümü Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Iğdır ise bölgemizin Çukurovası. Iğdır’da ciddi bir kayısı üretimi var. Ayrıca Iğdır’da küçükbaş hayvancılığının alt yapısı var. Iğdır’ın turizmi de ön plana çıkartılmalı. Bizim için eğitim ve turizm çok önemli. Kars Ardahan ve Iğdır’da turizmi hızlı şekilde yükseltmemiz gerekiyor.” dedi.

Programın ikinci bölümünde Kars’ın doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra inanç turizmine de ağırlık verilmesinin gerektiğini belirten Genel Başkan bu konuda; “ Kars’ın çok değerli bir manevi lideri var. Ebu’l Hasan Harakani Hazretlerini öne çıkartarak inanç turizmini geliştirmeliyiz. Son 10 yıl içinde ciddi atılımlar yapıldı. Evliya Camii sit alanı ilan edildi. Evliya Cami ve çevresinin bir Kültür Merkezi haline dönüştürülme çalışmaları devam ediyor. Ebu’l Hasan Harakani Ani Kentinde şehit olmuştu. Ani kenti de bizler için çok değerli bir dünya mirası. Geçen yıl KAI Tanıtım Günleri’nde Ebu’l Hasan Harakani konulu bir Sempozyum düzenlemiştik. Bu yıl da “Dünya Mirası Ani Antik Kentimiz” konulu bir panel düzenleyeceğiz. Bilinmeyen yönleriyle Ani Efsanelerini, Ani Antik Kenti’nin önemini ve özelliklerini Panelistlerimiz bizlere anlatacaklar.” dedi.

Programda ayrıca Sarıkamış şehitlerimizin 100. Yıl Anma Törenine de değinen Genel Başkan Erdoğan YILDIRIM, seyircilere bir çağrıda bulundu. “Ocak ayının ilk haftasında gerçekleşecek “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” Anma Törenlerine katılımlarınız bizleri ve şehitlerimizi bahtiyar edecektir.” dedi.

Bölgenin son durumun da ele alındığı programda, Genel Başkan yapımı tamamlanacak olan Aktaş Sınır Kapısı’nın, Kars- Nahçıvan- İran Demiryolu hattının tamamlandığında bölgeye ciddi bir potansiyel sağlayacağını ifade etti. Göçü engellemek ve bölgeye yatırım yapmak, turizmin hızlı bir şekilde yükseltilmesi, bunların da bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.