1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. YİBO’da Dayak İddiası
YİBO’da Dayak İddiası

YİBO’da Dayak İddiası

Arpaçay YİBO’da Dayak İddiası

A+A-

            Kars’ın Arpaçay İlçesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) kalan oğlunun bir öğrenci tarafından dövüldüğünün ve kendisinin 1 hafta sonra haberdar edildiğini söyleyerek Vali Ahmet Kara’ya dert yandı. Oğluyla birlikte Vali’ye derdini anlatan veli, sorunla ilgilenilmesini istedi.

            Arpaçay’ın Tepeköy köyünde ikamet eden Nihat Aydın, Arpaçay YİBO’da 8. sınıfta okuyan oğlu Gökhan’ın bir öğrenci tarafından dövüldüğünü kendisine de oğlunun dövüldüğünün 1 hafta sonra haber verildiğini Kars Valisi Ahmet Kara’ya iletmek istedi. Korumalar tarafından engellenen Nihat Aydın, çocuğunun da elinden tutarak Valiye göstermek istediğini ifade ederek ısrarcı oldu. Bu sırada Vali Kara makam aracına binerken vatandaşın feryadını duydu ve kendisini dinlemek istediğini söyledi.

            Nihat Aydın bunun üzerine Vali Ahmet Kara’ya gelişmeleri şöyle anlattı:

            “Sayın Valim çocuğum okulda dövülmüş ve bizim ailesi olarak haberimiz yok. 5 gün önce dövülen çocuğumun gözü şişmiş, çocuğum ölseydi bunun sorumlusu kim olurdu. Okul yönetimi bize neden çocuğumun dövüldüğünü söylemedi. Neden 5 gün boyunca biz çocuğumuzdan haber alamadık. Ya çocuğuma bir şey olsaydı. Oğlum YİBO’da bir kavgaya karışmış ve bir öğrenci tarafından darp edilmiş. Aradan bir hafta geçtikten sonra okul yönetimi durumu bana bildirdi. Bunda bir ihmal görüyorum ve şikayetçiyim. Oğlumun gözü halen şiş ve olayın etkisinden kurtulamadı” dedi.

            Öğrenci velisinin sözleri karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Vali Kara, Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş’tan konuyla ilgilenilmesini istedi.

            Çocuğu dövülen ve 5 gün okulda tutulan öğrencinin neden okulda tutulduğunun sebebini öğreneceğini gerekli ve işlemlerin yapılacağını söyleyen Vali Kara, 8. sınıf öğrencisi Gökhan Aydın’a da nasihatlerde bulunarak, “Sorunlarınızı dövüşerek değil, tartışarak, bilgiyle çözün. Okul yönetiminin öğrencinin ailesine neden haber vermediğini yetkililerden soracağım. Böyle bir şey olmaz. Gererken ne ise yapılacaktır” diye konuştu

            Öğrenci velisi Nihat Aydın oğlunun neden dövüldüğünü gazetecilere anlatmak isterken, çocuğun amcası konuşmasını istemedi ve Gökhan Aydın’la babasını apar topar çevreden uzaklaştırdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler