1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Yeni Ucubelerimiz Hayırlı Olsun…
Yeni Ucubelerimiz Hayırlı Olsun…

Yeni Ucubelerimiz Hayırlı Olsun…

Serhat TV Yönetim Kurulu Başkanı Alican Alibeyoğlu, Kars için oldukça önemli bir konuyu kaleme aldı.

A+A-

Kars’ın somut ve somut olmayan kültürel mirasına sahip çıkılması ve kentlilik bilinci üzerine önemli noktalarda uyarılarda bulunan ve konu ile ilgili hassasiyeti ile tanınan Serhat TV Yönetim Kurulu Başkanı Alican Alibeyoğlu, Kars’ın bir hançer gibi bağrına saplanan Bayrampaşa TOKİ konutlarını kaleme aldı ve önemli uyarılarda bulundu.

Kars’ın nefes alamadığını ve tabiri caizse bir kurtarıcıya ihtiyacı olduğuna değinen Alican Alibeyoğlu, şimdi de aynı bölgede 829 konutluk ikinci etap için ihale tarihi belirlendiğini duyurdu.

“Yeni Ucubelerimiz Hayırlı Olsun…” diyen Serhat TV Yönetim Kurulu Başkanı Alican Alibeyoğlu bakın neler yazdı :

Kars Kalesi eteklerinde TOKİ tarafından yaptırılan konutların kentin siluetini bozmasının yanı sıra, aynı zamanda nefes almasını zorlaştırdığı da aşikâr. Başta, Kars Kalesi olmak üzere kentin tarihi dokusunu baltaladığını anlamak da çok zor değil.

Geçmişteki yöneticilerin bir yatırım hamlesi olarak düşündüğü bu 'eğreti' yapıların Kars'a yeterince zarar vermediği düşünülüyor ki ; ikinci etap için ihale süreci başlatıldı.

Biraz geçmişe dönelim;

Tarih 01.06.2013'ü gösteriyor… “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında Atatürk ve Bayrampaşa Mahallelerinde yaptırılacak olan konutlardan 698 tanesinin temeli atılarak yapımına başlandı. Kars'a, Karslı’ya, hatta Avrupa birinciliğine layık görülen Kars Kalesi’ne vurulan bir darbenin temeli atılmış oldu… Bir başka değişle, “Kentsel Dönüşüm Faciası” yaşandı.

Bir şehir düşünün... Yüzlerce yıldır bu coğrafyada varlığını sürdürüyor Baltık Mimarisi’nin Türkiye temsilcisi… Tarihin aynası ; derinleşen, derinleştikçe keskinleşen bir şehir…

Kars artık nefes alamıyor. Boğazına geçirilmiş bir urgan gibi uzanıyor TOKİ konutları Bayrampaşa'da...

Dönemin Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş anlatıyor : “Karslılar bundan sonra daha sağlıklı koşullarda yaşayacaklar ve Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında konut yapımları diğer mahallelerde de devam edecek”

Peki, insanların daha sağlıklı koşullarda yaşamaları için ‘yaşam alanlarını’ tahrip etmek ne kadar doğru?

Şimdi sıkı durun… 829 konutluk ikinci etap için ihale tarihi belirlendi…

Kars'ın bir kurtarıcıya ihtiyacı var.

Nasreddin Hoca'nın bir hikâyesi ile noktalayalım :

Nasreddin Hoca, evinin damında biriken diz boyu karları sabah namazı sonrası küremeye başlamış. Bir ara dengesini kaybederek damdan düşüp bayılmış.

Komşuları koşuşmuşlar :

Birisi: “Çabuk bir doktor çağıralım.”

Diğeri: “Aman bir kırıkçı bulalım.”

Öbürü: “Sırtlanıp doktora götürelim” derken, kargaşada ayılan hoca, acıyan belini tutarak : “Bırakın münakaşayı. Çabuk bana daha önce damdan düşmüş birini bulun” demiş.

15355790_10210002227985833_252219607161215204_n.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.