1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni Karakollar Kuruluyor
Yeni Karakollar Kuruluyor

Yeni Karakollar Kuruluyor

Genelkurmay Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu illerinde korumasız konumda olan ve her an saldırıya maruz kalan karakolların yerine daha sağlam olanların yapımını TOKİ'ye bırakıyor.

A+A-

Sınır bölgelerinde yapılan hain saldırılar üzerine daha korunaklı ve sağlam karakolların yapımı, TOKİ ile gerçekleştirilecek. Sınır bölgelerinde inşa edilecek yeni karakolların maddi kaynağının bulunmasında farklı bir yöntem izlenmesi kararlaştırıldı.

 

Buna göre Maliye ile Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz ay yapılan bir protokolle, şehir merkezlerinde askeriyenin elinde bulunan değerli Hazine arazilerinin TOKİ'ye devredilmesini kararlaştırdı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, söz konusu arazilerin rayiç bedelinin 700 milyon lira olarak belirledi. Şehir merkezlerindeki arazilerin satış ihaleleri sırasında rayiç bedelinin çok daha üzerine çıkılacağı belirtiliyor. Böylece elde edilecek bu kaynak ile sınır bölgelerinde korunaklı sağlam karakollar yapılacak.

 

KARS’A İKİ YENİ KARAKOL

 

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ile yapılan protokol kapsamında Kars’ta iki yeni karakol inşaatı başlatıldı. Ayrıca, çeşitli karakollar da ihale aşamasında bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.