1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni eğitim öğretim yılı başladı
Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Yeni eğitim öğretim yılı başladı

Kars Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, 2015-2016 eğitim öğretim yılı açılışında yaptığı açıklamada, Kars’ta kapalı okulun bulunmadığını ve 640 okulda ders zilinin çaldığını söyledi.

A+A-

Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, “2015-2016 eğitim öğretim yılı bugün itibarıyla başlamış bulunmaktadır. Ülkemizin tamamında olduğu gibi Kars’ta da 640 okulumuzun tamamında eğitim öğretim bugün başlamış ve öğrenciler ders başı yapılmıştır.” dedi.

Altun, “Bugün itibarıyla kapalı hiçbir okulumuz yok. Ancak raporlu, izinli olan ve göreve başlamayan öğretmenlerimiz mevcut. Bunlardan dolayı belki kapalı okulumuz gözükmekte onlar da izinleri bittikten sonra göreve başlayacaklar. Ancak Kars’ın 7 ilçesinin tamamında, köylerin tamamında eğitim-öğretim başlamış oldu.” diye konuştu.

Kars’a 952 öğretmen ataması olduğunu da belirten Altun, “Bu atama sonunda öğretmenlerimizin ataması il merkez köy ve ilçelere dağılımı il milli eğitim müdürlüğümüzce belirlendi. Bakanlığımız daha önce atamalarını yaptılar örneğin Kars merkeze düşen 152 kontenjandı bu sabah itibarıyla başlamayan 20 öğretmenimiz vardı onlar da şuanda başlayış için sırada bekliyorlar. Yani tamamı göreve başlamakta.” açıklamasını yaptı.

Öğrencilerle de sohbet eden Altun, “Öğrencilerimiz olmasa zaten bizler olmayız. Biz bunlara hizmet etmek için varız. Ama bizim de öğrencilerimizden isteklerimiz var; istediğimiz tek şey öğretim alanında bilgi sahibi olmak ama en önemlisi eğitim yani eğitimli olmak. Yoksa öğretim tek başına bir şey değil. Ders çalışıp başarılı olmalarını istiyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.