1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni Başkan Fatih Kol
Yeni Başkan Fatih Kol

Yeni Başkan Fatih Kol

Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, 2. Olağan Kongresi

A+A-

Kars’ta aktif bir şekilde faaliyette bulunan ve diğer birçok derneğe de çalışmalarıyla örnek olan Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, 2. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Solunda gerçekleştirilen kongrede, Necmi Kocaoğlu, görevi Dr. Fatih Kol’a devretmiş oldu. Kongrede tüm üyeler ve Kocaoğlu tarafından tek aday olarak gösterilen Dr. Fatih Kol, tüm oyları alarak Kars Karadenizliler Derneği’nin yeni başkanı oldu.

Saydı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start alan Kongre de ilk olarak divan oluşturuldu ve ardından da dilek ve temenniler dile getirildi. Slayt eşliğinde derneğin kurulduğu günden bu zamana kadar gerçekleştirilen bazı faaliyetleri de sahneye yansıtıldı.

Tüzüğünün tam olarak yerine getirildiği 2. Olağan Kongre’de konuşan Necmi Kocaoğlu, Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin, birlik ve beraberlik içerisinde yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirlemekte olmasından dolayı mutluluklarını dile getirerek, yaşadıkları şehir Kars’a doğdukları şehirlerden daha fazla önem verdiklerini söyledi.

2012 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen kongrede başkanlığa seçildiğini hatırlatan Kocaoğlu, derneklerinin kuruluş amacının ayrım gözetmeksizin eğitim ve kültür çalışmaları kapsamında, sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmekle birlikte, Kars’ın sosyal ve ekonomik düzeyini yükselterek Karadeniz bölgesinin ve Kars’ın kültürel değerlerinin korunmasına ve tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.

Büyük onur ve gurur duyduğu başkanlığı dönemimde yönetim kurulu ile birlikte amaçlarına ve misyonlarına uygun birçok faaliyetlerde bulunduklarını da ifade eden Kocaoğlu: “Birçok çalışmalara imza attık. Projeler ürettik. Diğer STK’lara örnek olmaya çalıştık. Hayata geçirdiğimiz projeler ve çalışmalar, derneğimizin gururu olduğu kadar bize destek veren kurum ve kuruluşlarında başarısıdır. Onlara buradan teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

KARS’IN TANITIMINI KARADENİZ BÖLGESİNDE YAPTIK

Kocaoğlu konuşmasında, Kars’ın tanıtımını Karadeniz Bölgesinde yaptıklarını da dile getirerek hayata geçirdikleri projeleri ve çalışmaları da anlattı. Kars’ın Karadeniz bölgesinin yanı sıra tüm dünyada ve Türkiye’nin her köşesinde tanıtılmasının da önemine değinen Kocaoğlu: “Hepinizin bildiği gibi Kars Tanıtım Projemizi, Haziran ayında Karadeniz bölgesinde yaptık. Bu tanıtımı aslında sadece Karadeniz bölgesinde yapmadık. Bütün Türkiye de yaptık.Çünkü bu tanıtım etkinliğimiz,Türkiye’nin değişik bölgelerinde 500 e yakın internet sitelerinde ve gazetelerinde haber oldu.Bu kadar ilgi görmesinin nedeni tabi ki Kars ilimizin Karadenizliler tarafından tanıtılmasıdır.Bu zamana kadar buna benzer tanıtımlar hep olmuştur olmaya da devam edecektir. Bizim farkımız yaşadığımız şehri doğduğumuz topraklarda tanıtmak olmuştur ve bu Türkiye de bir ilktir. Onun için büyük ilgi görmüştür ve geniş çaplı olarak basında yer almıştır. Buradan üzülmüş olduğum bir konuyu sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim. Biz bu tanıtımı şov yapmak için gerçekleştirmedik. Yaşadığımız şehre karşı sorumluluk ve vefa duygusuyla hareket ederek yaptık. İlimizde nefes alan ve hayat bulan her kesimin elini taşın altına koyması gerektiğini  şehrimizin kalkınması, büyümesi ve gelişmesi için çalışması gerektiğini her platformda ifade ettik.” Diye konuştu.

KARS TANITIM GÜNLERİNDE, KARS KARSLILARA TANITILDI

Geçtiğimiz Ekim ayında bu yıl ikincisi düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri etkiliğinde Kars’ın yabancılara değil de Karslılara tanıtıldığına dikkat çeken Kocaoğlu, bu etkinlik öncesi dernek olarak dikkate alınmadıkları ve hazırlık aşamasında fikrilerinin alınmadığı içinde eleştiride bulundu.

Kars’ta maalesef çözüm üretmeden, destek vermeden ve alternatif proje üretmeden yapılan işleri eleştirme hastalığı olduğunda da dikkat çeken Kocaoğlu konuşmasında: “Hepinizin bildiği gibi Ekim ayında Ankara’da Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri yapıldı. Bu tanıtımla ilgili bir komisyon kuruldu.Bu tanıtıma ve çalışmaya davet edilmedik.Davet edilmemeyi çok fazla önemsemiyorum ama tanıtımla ilgili en azından düşüncelerimizin alınmasını arzu ederdik. Fikrimiz sorulmamış olsa da anladığım kadarı ile bu tanıtım günleri her yıl yapılacağından katkı sunmak adına naçizane düşüncelerimi paylaşmak istiyorum, Bu düşüncelerimiz eleştiri olarak algılanmasın ve yapılan çalışmalara destek olarak algılansın. Çünkü ilimizde maalesef çözüm üretmeden, destek vermeden ve alternatif proje üretmeden yapılan işleri eleştirme hastalığımız var. Biz bu hastalıktan bir an önce kurtulmalı ve İlimize küçük dahi olsa hizmet eden insanları alkışlamalı ve takdir etmeliyiz. Öylede yapacağız. Kars Tanıtım Günleri yapıyorsak hedef kitlemiz öncelikle Karslı olmayan insanlara ulaşmak olmalıdır. Eğer hemşeri buluşma günleri yapıyorsak adını değiştirmeliyiz. Kars’ı sadece Karslı hemşerilerimize tanıtmayın. Onlar zaten Kars ı biliyorlar, siz oraya 300-400 bin Karslı hemşerimizi getirip 600-700 binde yabancı insanları getirirseniz tanıtımı o zaman başarmış olursunuz. Bunun içinde yapmanız gereken o tanıtıma sahip çıkan oraya gelen Karslı hemşerilerime küçük bir broşür vererek önümüzdeki seneye en az 3 tane Karslı olmayan arkadaşını, komşusunu getirmesini isteyerek tanıtıma en büyük katkıyı sağlayacağını söylemiş olmanız gerekirdi. O zaman Kars Tanıtım Günleri anlamını bulur ve başarılı olur. Biz  fikrimiz sorulmasa da Kars için çalışan, emek sarf eden herkese teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kıllandı.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Karadeniz bölgesinde Kars’ı Tanıtım Günleri etkinliklerinde destek veren her kese teşekkürlerini ileten Kocaoğlu konuşmasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Karadeniz bölgesinde yapmış olduğumuz tanıtımda bizlere destek veren başta ilimizden ayrılmış olan sayın valimiz Eyüp Tepe, Belediye Başkanımız Murtaza Karaçanta, Rektörümüz Prof. Dr. Sami Özcan’a ve Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur Hocamıza teşekkür etmek istiyorum. Tabii burada Yavuz Uzgur Hocamıza bir parantez açmak istiyorum. Kendisi şehrimizin manevi mimarlarından birisi olduğu kadar aynı zamanda şehrimizin tanıtımı ve gelişmesine en fazla katkı sunan insanların başında yer almaktadır. Kendisi ilimizi ve Harakan-i hazretlerini uluslararası düzeyde tanıtmıştır. Buradan kendisine şükranlarımı sunarken ilimizde böyle insanların örnek alınmasını ve çoğalması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Tabi ki yerel basınımızı unutmamız mümkün değildir. Onlar hep bizim aynamız ve en büyük destekçimiz olmuşlardır. Onlarla çok güzel anılarımız ve habercilikten öte dostluklarımız oluştu. Kars denince hepsinin gözünün parladığını biliyorum. Hepsine buradan derneğimiz adına teşekkür ediyorum.

YAŞADIĞIMIZ ŞEHİR KARS’A DOĞDUĞUMUZ ŞEHİRLERDEN DAHA FAZLA ÖNEM VERDİK

Bizim sevdamızda Karadeniz olduğu kadar Kars’ta yer almıştır. İkisini birbirinden ayırmadık. Hiçbir zaman aidiyet duygusuyla hareket etmedik. Hatta yaşadığımız şehre doğduğumuz şehirlerden daha fazla önem verdik. Birçoğumuz burada yatırım yaptık. Yaptığımız çalışmalarla da bunu gösterdik. Birçoğumuzun çocukları burada doğdu, buranın sokaklarında caddelerinde yürüdü ve büyüdü. Yine birçoğumuzun mezarlıkları buradadır. Hatta köylerimiz oluşmuştur. Bulanık köyü buna en güzel örnektir. Kars’ı sevdik Tıpkı Giresun gibi, tıpkı Trabzon gibi, tıpkı Samsun gibi, Tıpkı Zonguldak gibi, tıpkı Türkiye gibi, hiç bir zaman ayırım yapmadık, çok şükür ayırımda görmedik, onun için Kars ı ve Karslı hemşerilerimizi seviyoruz ve en az onlar kadar Karslı olduğumuzu düşünüyoruz.

DERNEĞİMİZ GÜZEL İŞLER YAPMAYA DEVAM EDECEK

Sevgili Hemşerilerim. Derneğimiz güzel işler yapmaya devam edecektir. Hep doğrunun, başarının yanında olacak ve diğer STK lara örnek olacaktır. Bu güzel çalışmaların kaynağı sizlersiniz. Sizlerin desteği olmasaydı bunları başaramazdık. Ben buradan sizlere ve yönetim kuruluna teşekkür ediyor olur ya farkında olmadan istemeden kalbini kırdığım arkadaşlarımdan dostlarımdan kardeşlerimden ve büyüklerimden haklarını helal etmelerini istiyorum. Seçilecek olan yeni başkanımıza ve yönetim kurulumuza başarılar diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

FATİH KOL: “DERNEĞİMİZ BUNDAN BÖYLEDE KARS’A HİZMET ETMEĞE DEVAM EDECEK”

Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Fatih Kol’da, kongre sonrasında genel kurula teşekkür ederek bir önceki yönetimde başkan yardımcısı olarak taşıdığı bayrağı artık başkan olarak taşımaktan dolayı onur duyduğunu söyledi. Başkan kol, ayrıca bu güne kadar olduğu gibi derneğin ismine yakışır şekilde hemşerilerine ve Kars'a hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

Öte yandan Dr. Fatih Kol başkanlığında 17 kişinden oluşan Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

1.Fatih KOL (Başkan)

2.Alaattin YENİGÜN

3.Erol AYAZ

4.Ersin YAVUZ

5.Fatma KOCAOĞLU

6.Hakkı AYDIN

7.Hasan YAZICI

8.Haydar YÜKSEK

9.Metin KURTAL

10.Mustafa ÖZCAN

11.Muzaffer ALKAN

12.Necati DERECİ

13.Özgen BEŞLİ

14.Şennur AYDIN

15.Tarık DURMUŞ

16.Yasin Aşkın YILDIRIM

17.Zehra KARAAĞAÇ 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.