1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yaylalar Şenlendi
Yaylalar Şenlendi

Yaylalar Şenlendi

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşların, akın ettiği yaylalarda adeta bayram havası yaşanıyor.

A+A-

Yaz mevsiminin geç de olsa gelmesi ve havaların iyiden iyiye ısınması üreticileri yaylalara yöneltti. Hayvanlarını serin bölgelerde tutmak ve otlatmak için yaylalara çıkan vatandaşlar bu yolla kışlık erzaklarını hazırlıyorlar.

 

Günindi Köyü yaylasında hayvan otlatan vatandaşlar, yaylaların verimli ve hayvancılık için elverişli olduğunu belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da koyunlarımızı yaylalara çıkarmak için yaylalara yerleştik. Yaz mevsiminde çok sıcak olduğu için hayvanlarımızı köyümüze ait yaylaya çıkıyoruz. Dar bir mera alanı olduğu için hayvanlarımızı sıcaktan korunmak ve hastalığa karşı önlem almak için yaylaya çıkıyoruz” dediler.

 

Yaklaşık 3 ay süre ile yaylada kaldıktan sonra tekrar köylerine döndüklerini belirten vatandaşlar, “Bu yıl köyün büyük bir bölümüyle birlikte yaylaya çıktık. Yayla serin olduğu için hayvanlarımızla birlikte yaylaya çıkıp birkaç ay sonra köye dönüyoruz. Yayla havası hem hayvanlar için hem de insanlar için çok sağlıklıdır. Yayla havası serindir. Yani yaylada aradığınız her şeyi bulabilirsiniz” diye konuştular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.