1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yavru Ayı Öldürüldü
Yavru Ayı Öldürüldü

Yavru Ayı Öldürüldü

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ormanlık alanda 8 aylık olduğu tahmin edilen bir yavru ayı, kafasından tüfekle vurulmuş olarak bulundu.

A+A-

Dün gece İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Acısu Deresi mevkiinde ölü olarak bulunan yavru ayının tüfekle vurulmuş olduğu öğrenildi. Yavru ayının daha sonrada bölgede bulunan köpekler tarafından oldukça hırpalandığı da tespit edildi.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Olgun Şen, İlçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Acısu Deresi mevkiinde ilçe çöplüğünün bulunduğu yerde uzun namlulu bir tüfekle vurulmuş bir yavru ayı bulduğunu ilgililere bildirdi.

Şen, daha sonra yavru ayıyı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne götürdü. Olay daha sonra İlçe Kaymakamlığı, Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve jandarma yetkililerine iletildi.

Yapılan incelemenin ardından da yavru ayı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Müdürlüğüne getirilerek otopsi yapılarak kesin ölüm nedeni belirlenmeye çalışıldı. Burada, Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Hasan Özel ve Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bili Dalı Araştırma Görevlisi Şahin Ermutlu ve asistanları tarafından yavru ayı üzerinde otopsi yapıldı. Özel ve Ermutlu özenle yavru ayının göğüs kısmını ve kafatasını açarak geniş çaplı incelemeler yaptılar.

Yapılan otopsinin ardından Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Hasan Özel, yavru ayının kafa bölgesinden aldığı kurşun yarasına bağlı olarak, kafa kemiklerimin tümünün parçalandığını söyledi. Yavru ayının ayrıca arka kısmında da ezilmeye bağlı olarak da kırıklar tespit ettiklerini söyledi. Özel ayrıca, elde ettikleri otopsi sonuçlarını, Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü, kaymakamlık, güvenlik kuvvetleri ve diğer ilgili kurumlara bir rapor şeklinde sunacaklarını da ifade etti.

Otopside Özel’e yardımcı olan Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bili Dalı Araştırma Görevlisi Şahin Ermutlu da, yavru ayının Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından merkezlerine ölü olarak getirildiğini söyledi. Yavru ayının ölüm sebebini anlamak için Özel ile birlikte Neproksi kararı aldıklarını belirten Ermutlu, Hocasıyla aynı görüşte olduğunu belirterek yavru ayının ateşli silahla yaralanmaya bağlı olarak iç kanama nedeniyle ölmüş olduğunu kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.