1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yanlış Mahkemeden Döndü
Yanlış Mahkemeden Döndü

Yanlış Mahkemeden Döndü

Kars’ta Şehitler Mahallesi, Turan Çelik Caddesi, Umman Apartmanı Numara 115’te kurulan baz istasyonun kaldırılması için başlatılan mücadele sonuç verdi. Mahkeme ; "baz istanyonu kaldırılsın" dedi.

A+A-

Mahalle sakinleri 29 Ağustos ve 18 Ekim 2009 tarihinde 2 kez protesto gösterisi yaptı. Bu protestolarda; baz istasyonunun yerinin burası olmadığı, çevrede bir çok ailenin yaşadığı, evlere girdiklerinde kendilerinin ve çocuklarının huzursuz oldukları dile getirildi.

 

Kimse dertlerini anlamadı ya da anlamak istemedi. Bu süreçte en azından baz istasyonu için arazisini kiralatan mülk sahibinin komşuların bu tepkisinden dolayı rahatsız olabileceği, komşu hakkının kardeş gibi, ana baba hakkı gibi kutsal olduğu düşünülerek üç-beş kuruş kazanmak için yüzlerce ailenin, yüzlerce ilköğretim ve üniversite öğrencisinin sağlığını ve psikolojisi pazarlık konusu yapılamaz diye düşünüldü.

 

Baz istasyonu yanındaki site sakinleri davacılarından biri olan Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Onur Atakişi, "Sonuçta yanılmıştık. Bu kadar tepkiye taş olsa dile gelirdi. Üstelik bu feryatlarımızı gören hiçbir yetkili kurum ya da kişi sesimize ses vermedi derdimize çare olmadı. Sonuçta sitelerde yaşayan komşularımız ve civardaki eğitim kurumlarının yetkilileri ile birlikte bu işin hukuki zeminini hazırlayarak yargıya taşıdık. Yargılama sonucunda mahkeme gerekçelerimizi uygun görülerek Kars'ta eğitim kurumlarının bitişiğine, insanların yoğun olarak yaşadığı yerleşim yerinin tam ortasına kurulan baz istasyonunun kaldırılmasına karar verdi." dedi.

 

Atakişi, şunları söyledi:

 

"Bu sürece maddi ve manevi olarak destek sağlayan Sultan Alpaslan Koleji, Ayten Soylu Öğrenci Yurdu ve Özel Çelik Başarı ilköğretim okulu idarecilerine ve sahiplerine, Yıldız Kent, Barış Kent ve Çelik Konaklarında yaşayan duyarlı komşularımıza, bizi yarı yolda bırakan komşularımıza, ayrıca hukuki yardımlarından dolayı Avukatımız Ahmet Özbey'e çok teşekkür ettiğimizi belirtmek istiyoruz. Bizim vatandaş olarak il mahalli çevre koruma kurulunda görev yapan üyelerden isteğimiz duyarlı olmaları bundan sonra bu tür izinler verilirken daha dikkatli davranmalarıdır. Yetkililerin baz istasyonunun kurulması gibi çevresinde yaşayan herkesi ilgilendiren bir konuda çevredeki komşularla mutabık kalındığını bildiren bir protokol istemesi, ayrıca okul, hastane ve öğrenci yurdu gibi alanlarda yaşayanların endişelerinin de mutlaka göz önünde bulundurması gerektiğine inanıyoruz."

 

 baz-kullan.20100413171736.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler