1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yanan Evde Yaşıyordu
Yanan Evde Yaşıyordu

Yanan Evde Yaşıyordu

Kars’ta 12 Mart tarihinde Atatürk Mahallesi'nde bir evde soba borusunun düşmesi sonucu meydana gelen yangında bütün eşyaların kül olduğu evde yaşam mücadelesi veren yaşlı çifte Kızılay sahip çıktı.

A+A-

Eşi Gürcistan’da tutuklu bulunan 3 çocuk annesi kadın yanan evinin yanındaki bir evde yaşamını sürdürürken, kayınpederi ve kayınvalidesi de yanan evin bir odasında yaşam mücadelesi veriyor.

Nurten Özkaya isimli kadın ile kayınvalidesiyle kayınpederinin 7 ay önce başlayan ve bugüne kadar süren dramı komşularını da harekete geçirdi. Bir süre köyde yakınlarının yanında kalan Özkaya ailesi çaresiz geri dönmek zorunda kaldı. Kadın çocuklarıyla birlikte yanan evin yanında başka bir eve yerleşirken yaşlı çift ise çaresizce yanmış evde yaşamaya başladı.

Bugün evi ziyaret eden Kızılay Kars Şube Başkanı Remzi Aras, yaşlı çifte sahip çıkarak evleri yapılana kadar yaşlı çifti Kızılay’a yerleştireceklerini ve her türlü ihtiyaçlarını da karşılayacaklarını söyledi. Özkaya ailesine gıda yardımında da bulunan Kızılay Şube Başkanı Remzi Aras, ailenin sorunlarıyla ilgileneceklerini de sözlerine ekledi.

61 yaşındaki Hanife Özkaya, yaşadığı zorlukları anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Duaları dilinden eksik etmeyen Hanife Nine, perişan durumda olduklarını söyledi.

Özkaya ailesinin sorunlarını ise komşuları dile getirdi. Komşuları aileye sahip çıktıklarını ve ellerinden geldiği kadar destekte bulunduklarını söyleyerek, “Ama bu destekler nereye kadar. Bir şekilde tam anlamıyla sahip çıkılması gerek. Bir işadamı evin onarılması ve eşya alınması sözü vermişti. Belediye de evin temizliğini yapacaktı. Bugün de Kızılay aileye sahip çıkıyor. Bunlar bizi memnun ediyor. Ama bu yaşlı kadın ve kocası aynı zamanda da hasta. Hergün hastaneye gidiyorlar. Burada bu zor koşullarda yatıyorlar. Kül olmuş evin içinde yaşam savaşı veriyorlar. Çok ihtiyaçları var. Acilen sahip çıkılmalı” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler