1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vitamin Amca’yı çocuklar oynadı
Vitamin Amca’yı çocuklar oynadı

Vitamin Amca’yı çocuklar oynadı

Kars Sağlık Müdürlüğü ve Kültür Sanat Derneği’nin işbirliği ile Sağlık Bakanlığı’nın “Vitamin Amca” adlı tiyatro oyununu çocuklar oynadı.

A+A-

Sanat yönetmeni İsrafil Parlak yönetimindeki tek perdelik komedi oyununa çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’ndaki oyunda çocukların abur-cubur ve açıkta satılan ürünleri yememeleri ve sağlıklı besine dikkat etmeleri gösterildi. Vitaminlerin müzikli ve komedili şekilde sunulması çocuk izleyicileri hem eğlendirdi hem de eğitti.

Vitamin Amca’yı izlemeye doyamayan çocuklarda izleyici koltuklarından alınıp sahnede oyunun birer kahramanı olma ayrıcalığını yaşadılar. Sanat yönetmeni İsrafil Parlak, vitaminleri anlatırken hem çocukların bilgilerini ölçmek hem de vitaminlerin belleklerinde daha da iyi yer etmesini sağlamak için birer birer sahneye aldı. Hepsine ayrı ayrı rol veren ve kısa süreliğine oyunda görev almalarını sağlayan Vitamin Amca rolündeki İsrafil Parlak çocukların gönlünde taht kurdu. Sahneye çıkan çocuklar da verilen görevleri layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu ve ayrıcalığını yaşama imkanı buldular.

Yaklaşık 12 saat süren oyunda görev alan asıl oyuncularda yine çocuklardan oluştu. Hayatlarında ilk defa bir salonda izleyici karşısına çıkan çocuklar performanslarıyla profesyonellere adeta taş çıkarttılar. Rollerine adapte olan oyunun kahramanı çocuklar izleyici olan akranlarından da büyük alkış aldılar.

İsrafil Parlak, oyunda rol çocukların ilk defa sahne aldıklarını ve oldukça da başarılı olduklarını belirtti. Oyundaki amacın da çocuklara sağlıklı beslenmeyi aşılamak ve abur-cubur şeyleri yemelerini önlem olduğunu da ifade eden Parlak, bu oyunun kentteki bütün okullarda gösterilmesi gerektiğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum