1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vitamin Amca Engellendi
Vitamin Amca Engellendi

Vitamin Amca Engellendi

Valilik "OLUR" Verdi, Kars Belediyesi İptal Etti...

A+A-

Kars Sağlık İl Müdürlüğü tarafından beslenme konusunda duyarlılığı artırmak ve bu konuda toplumda sağlık bilinci oluşturmak amacıyla, Kültür Sanat Derneği oyuncuları tarafından sahnelenecek olan “Vitamin Amca Mikroplara Karşı” tiyatro oyununu Kars Belediyesi çeşitli bahanelerle durdurdu.

 

Kars Valisi adına Vali Yardımcısı Muhammed Lütfü Kotan ve Milli Eğitim Müdür Vekili Gökhan Altun imzası ile tiyatro oyununun ; 22-28 Nisan 2010 tarihleri arasında Kars Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu'nda sahnelenmesine izin verildi.

 

On yıldır Karslı çocuklarla ücretsiz buluşan tiyatronun bu yıl Kars Valiliği'nden “olur” çıkmasına rağmen Kars Belediyesi tarafından çeşitli bahanelerle engellenmesi eğitim ve sanat camiasını üzdü.

 

AŞIKLAR BAYRAMI DOLAYISIYLA DURDURULDU

 

Kars Belediyesi, 7-8-9 Mayıs 2010 tarihinde "Âşıklar Bayramı" düzenleyeceğini ve bu sebepten dolayı “Vitamin Amca Mikroplara Karşı” tiyatro oyununu iptal etmek zorunda kaldığını bildirdi.

 

Kars Belediyesi'nin kararına tepki gösteren sanatsever ise şunları belirttiler :  “27 Nisan ile 7 Mayıs tarihleri arasında on gün var, Âşıklar da on gün önceden gelmeyeceğine göre programın neden iptal edildiğini merak ediyoruz. 'Salonu hazırlayacağız' deseler bile; on gün önceden salon hazırlanmaz. Kars’taki kültür ve sanat düşmanlığını bir türlü anlamış değiliz.”

belge-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler