1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Velinin karnı da zil çalacak
Velinin karnı da zil çalacak

Velinin karnı da zil çalacak

​Okullar bayram sonrası zil çalması masrafı ikiye katladı. Kırtasiye fiyatları geçen yıla göre % 35 arttı. Okula başlangıç harcaması anaokul için 707, 1’inci sınıf için bin 153 lirayı buluyor.

A+A-

Kars’ta binlerce öğrenci için ders zili çaldı. Veliler, şimdiden çocukları için kıyafet, çanta ve kırtasiye alışverişine başlarken; okula başlangıcın faturası hesaplandı. Piyasadaki okul ürünlerinin fiyatlarını inceleyen eğitim sendikaları öğrencilerin kullandıkları malzemelerin fiyatında geçen yıla göre yüzde 34.61’lik bir artış gerçekleşti. Okula başlangıç gideri her sınıfta farklı oluyor.

En Az Anaokulunda Çocuğun sınıfı yükseldikçe okula başlangıç için harcanan para artıyor. Araştırmada en az harcamanın anaokuluna başlayan öğrenci için yapıldığı belirlendi. Buna göre; 2015-2016 eğitim öğretim yılında okula başlangıç giderleri 707 ile bin 426 lira arasında değişiyor.

Okul öncesi eğitime başlayan bir öğrenci için velisinin yapması gereken harcama 707 lira 71 kuruş olarak hesaplanırken, ilkokul 1’inci sınıfa başlayan bir öğrencinin başlangıç gideri bin 153 lira 83 kuruş olarak belirlendi. Okula başlangıç giderini 5’inci sınıf öğrencisi için bin 300 lira, lise 1 öğrencisi için bin 426 lira olarak açıkladı. Okul açılışının yaklaşmasıyla giyimden ayakkabıya, kırtasiyeye kadar pek çok sektör de hareketlendi. Okul eşyaları vitrinlere çıkarken kırtasiyeciler karsta kasaplarda çanta satmaya başladı açıklamalarında bulundular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.