1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vekillerden Eğitime Büyük Destek
Vekillerden Eğitime Büyük Destek

Vekillerden Eğitime Büyük Destek

AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan'ın girişimleriyle Kars’ta 200'er öğrenci kapasiteli 2 orta öğretim yurdunun programa alındığının müjdesini verdiler.

A+A-

Milletvekili Kılıç ve Arslan, "Kars merkezde bulunan 24 derslikli Anadolu Lisesi ile 16 derslikli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin eksik kalan öğrenci barınma ihtiyacını karşılamak üzere, bakanlık nezdinde yaptığımız girişim ve görüşmeler neticesinde 2015 merkezi yatırım programına ek olarak her bir okulumuz için proje bedeli 5.000.000 TL olmak üzere toplam 10 milyon TL tutarında Kars merkezde 2 adet 200’er kapasiteli orta öğretim yurdu programa alınmıştır" dediler.

Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan yaptıkları ortak açıklamadda şu ifadelere yer verdiler.

“AK Parti olarak eğitimi her alandaki kalkınmanın en önemli unsuru olarak görmekteyiz. Dolayısıyla AK Parti hükümeti olarak bütçede en büyük payı eğitime ayırmaktayız. Serhat şehrimiz olan Kars ilimiz diğer alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da hak ettiği payı almaktadır ve almaya devam edecektir. Nitelikli beşeri sermaye ile şehrimizi daha parlak bir geleceğe hazırlamak için yeni neslin eğitimine önem vermekteyiz. Son 4 yılda yaptığımız eğitim yatırımlarından da anlaşıldığı üzere, okullardan yurtlara kadar her türlü eğitim imkânını şehrimize getirmek üzere Ankara’da adeta mekik dokuduk. Kars’ta eğitim alanında gördüğümüz her eksiği, her ihtiyacı en kısa sürede gidermek için gayretle hareket ettik ve etmekteyiz. Yatırım programına eklediğimiz bu iki yurdumuz da bunun bir göstergesidir. Bu sayede gençlerimiz daha modern ve nezih bir ortamda sağlıklı ve huzurlu bir eğitim imkânına kavuşacaklardır. Bu yatırımın şimdiden gençlerimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, selam ve saygılar sunuyoruz.”

SON 4 YIL BOYUNCA YAPILAN EĞİTİM YATIRIMLARI

Kars Merkez Nasrettin Hoca Anaokulu 100 öğrenci kapasitesine ve 5 derslikten oluşan Ana okulumuz, 499 bin TL. harcanarak tamamlanmıştır.

Kars Merkez Kocabahçe İlkokulu 150 öğrenci kapasitesine ve 5 derslikten oluşan İlköğretim okulumuz, 950 bin TL harcanarak tamamlanmıştır.

Digor-Başköy İlköğretim Okulu 120 öğrenci kapasitesine ve 4 derslikten oluşan İlköğretim okulumuz, 1 Milyon 706 bin TL harcanarak tamamlanmıştır.

Kağızman- Akyayla Köyü İlköğretim Okulu Ek Binası, 150 öğrenci kapasitesi ve 5 derslikten oluşan İlköğretim okulumuz, 1 Milyon TL harcanarak tamamlanmıştır. Kağızman Anadolu Lisesi, 480 öğrenci kapasitesine ve 16 derslikten oluşan İlköğretim okulumuz, 5 Milyon 168 bin TL harcanarak tamamlanmıştır. Sarıkamış Harakani Anaokulu, 100 öğrenci kapasitesine ve 5 derslikten oluşan Anaokulu, 499 bin TL harcanarak tamamlanmıştır. Kars Merkez Gülçocuk Anaokulu, 100 öğrenci kapasitesine ve 5 derslikten oluşan Anaokulu, 555 bin TL harcanarak tamamlanmıştır.

Arpaçay Meliyköy İlköğretim Okulu, 120 öğrenci kapasitesine ve 4 derslikten oluşan İlköğretim okulumuz, 1 Milyon 278 bin TL harcanarak tamamlanmıştır. Akyaka Öğrenci Pansiyonu, 200 öğrenci kapasitesine sahip öğrenci pansiyonu inşaatı devam etmekte olup fiziki gerçekleş yüzde 70 aşamasındadır. Proje bedeli 4 milyon TL olup çalışmalar devam etmektedir. Akyaka Demirkent Köyü İlköğretim Okulu, 240 öğrenci kapasitesinde ve 8 derslikten oluşan İlköğretim okulu, 1 Milyon 321 bin TL harcanarak tamamlanmıştır.

Digor Yaylacık Köyü İlköğretim Okulu, 120 öğrenci kapasitesinde ve 4 derslikten oluşan İlköğretim okulumuz, 725 bin TL harcanarak tamamlanmıştır.

Kars Merkez Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu, 24 derslik kapasiteye sahip ilköğretim okuluna 4 milyon 700 bin TL harcanarak tamamlanmıştır. Kağızman Böcüklü Köyü İlköğretim Okulu, 120 öğrenci kapasitesinde ve 4 derslikten oluşan İlköğretim okulumuz, 693 bin TL harcanarak tamamlanmıştır. Sarıkamış Spor Lisesi Spor Salonu İnşatı, Öğrencilerimizin daha iyi koşullarda sportif faaliyetlerinin sürdürmeleri amacıyla yapılan spor salonu, 1 milyon TL harcanarak 20.01.2014 tarihinde tamamlanmıştır. Selim Aşağı Damlapınar Köyü İlköğretim Okulu Ek Bina İnşaatı, 120 öğrenci kapasitesine ve 4 derslikten oluşan İlköğretim Ek binasının fiziki gerçekleşmesi yüzde 80 aşamasında olup 2015 yılında hizmete alınacaktır.

Selim Koyunyurdu Köyü İlköğretim Okulu Ek Bina İnşaatı, 4 derslikten oluşan İlköğretim okulu, 692 bin TL harcanarak tamamlanmıştır.

Susuz 100. Yıl Yatılı Bölge Okulu Ek Bina İnşaatı, 120 öğrenci kapasitesine ve 4 derslikten oluşan İlköğretim okulu, 705 bin TL harcanarak tamamlanmıştır.Kars Merkez Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu, 240 öğrenci kapasitesine ve 8 derslikten oluşan İlköğretim okulu, 695 bin TL harcanarak tamamlanarak hizmete açılmıştır. Digor Çatak Köyü İlköğretim Okulu İnşaatı, 120 öğrenci kapasitesine ve 4 derslikten oluşan İlköğretim okuluna, 752 bin TL harcanarak hizmete açılmıştır.

Kağızman Şaban Köyü İlköğretim Okulu İnşaatı 120 öğrenci kapasitesine ve 4 derslikten oluşan İlköğretim okuluna, 715 bin TL harcanarak hizmete açılmıştır.

Kağızman Donandı Tillik Köyü İlköğretim İnşaatı, 120 öğrenci kapasitesine ve 4 derslikten oluşan İlköğretim okulu, 713 bin TL harcanarak hizmete alınmıştır. Sarıkamış Balıklı Köyü İlköğretim İnşaatı 120 öğrenci kapasitesine ve 4 derslikten oluşan İlköğretim okuluna, 848 bin harcanarak hizmete alınmıştır.

Sarıkamış Kalebaş Köyü İlköğretim İnşaatı 120 öğrenci kapasitesine ve 4 derslikten oluşan İlköğretim Ek binasının fiziki gerçekleşmesi %80 aşamasında olup 2015 yılında hizmete alınacaktır. Selim Koyunyurdu Köyü İlköğretim Okulu Ek Bina İnşaatı 120 öğrenci kapasitesine ve 4 derslikten oluşan İlköğretim okuluna, 680 bin TL olup fiziki gerçekleşmesi %90 aşamasına ulaşmış çalışmalar devam etmektedir. Akyaka İmam Hatip İlköğretim Okulu, 240 öğrenci kapasitesinde ve 8 derslikten oluşan İlköğretim okuluna, 1 milyon 227 bin TL harcanarak inşaatı tamamlanarak teslim alınmıştır. Akyaka Üçpınar Köyü İlköğretim Okulu Ek Bina İnşatı 240 öğrenci kapasitesi ve 8 derslikten oluşan İlköğretim okuluna, 1 milyon 220 bin TL harcanarak inşaatı tamamlanarak teslim alınmıştır. Kağızman Kırkevler Mahallesi İlköğretim Okulu İnşatı 240 öğrenci kapasitesi ve 8 derslikten oluşan İlköğretim okuluna, 2 milyon 500 bin TL olup fiziki gerçekleşmesi %10 aşamasına ulaşmış çalışmalar devam etmektedir. Kağızman Taşburun Köyü İlköğretim Okulu 240 öğrenci kapasitesine ve 8 derslikten oluşan İlköğretim okuluna, 2 milyon 500 bin TL olup fiziki gerçekleşmesi %20 aşamasına ulaşmış çalışmalar devam etmektedir. Selim Beyköy İlköğretim İnşaatı 120 öğrenci kapasitesine ve 4 derslikten oluşan İlköğretim okuluna, 693 bin TL olup inşaatı tamamlanmıştır.

Kars Merkez İstasyon Mahallesi İmam Hatip İlköğretim Okulu 240 öğrenci kapasitesinde ve 8 derslikten oluşan İlköğretim okuluna, 1 milyon 684 bin TL harcanarak tamamlanmıştır.

Kars Merkez Yenişehir İlköğretim Okulu 720 öğrenci kapasitesinde ve 24 derslikten oluşan İlköğretim okuluna, 5 milyon TL olup fiziki gerçekleşmesi %10 aşamasına ulaşmış çalışmalar devam etmektedir.

Kars Merkez İmam Hatip İlköğretim Okulu 720 öğrenci kapasitesinde ve 24 derslikten oluşan İlköğretim okuluna,5 milyon TL olup fiziki gerçekleşmesi %10 aşamasına ulaşmış çalışmalar devam etmektedir.

Üniversite Yurt Yapımı Ve Temini Kars üniversite öğrenci yurdu temel 500 kişilik öğrenci yurdu hizmete sokuldu, Bina kiralama yöntemiyle 600 kişilik öğrenci yurdu hizmete alındı. Sarıkamış’ta 300 kişilik öğrenci yurdu bu yıl tamamlanacaktır. Sarıkamış Karapınar Köyü İlköğretim Okulu 120 öğrenci kapasitesine ve 4 derslikten oluşan İlköğretim okuluna, 770 bin TL harcanarak inşaatı tamamlanarak teslim alınmıştır. Selim Büyükoluklu Köyü İlköğretim Okulu 240 öğrenci kapasitesine ve 8 derslikten oluşan İlköğretim okuluna, 1 milyon 286 bin TL harcanarak inşaatı tamamlanarak teslim alınmıştır.

DEVAM EDEN PROJELER

1) Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi İnşaatı (2105 yılında hizmete sunulacak)

2) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İnşaatı (2017 Yılında hizmete sunulacak)

3) Kafkas Üniversitesi Kongre Merkezi İnşaatı (2016 Yılında hizmete sunulacak)

4) Kars Millet Bahçesi Çevre Düzenlemesi (Kars Belediyesi)

TAMAMLANAN PROJELER

1) Kafkas Üniversitesi Lojman İnşaatı (32 Daire)

2) Kafkas Üniversitesi Merkezi Laboratuvar İnşaatı

KARS GENELİNDE İHALE İLANINDA OLAN VE SÖZLEŞMESİ YAPILAN EĞİTİM PROJELERİ

Digor Anadolu Lisesi ( Sözleşmesi Yapıldı ) 16 Derslik ,Merkez Anadolu Lisesi ( İlanda) 24 Derslik Merkez İmam Hatip Lisesi ( İhalesi yapıldı ) 16 Derslik, Arpaçay İmam Hatip Ortaokulu 24 Derslik, Arpaçay Atatürk İlkokulu (ihalesi yapıldı) 8 Derslik, Digor İmam Hatip Ortaokulu (İlanda) 24 Derslik, Digor Varlı İlkokulu ( Sözleşmesi Yapıldı ) 4 Derslik, Kağızman İmam Hatip Ortaokulu 24 derslik, Kağızman İmamhatip Lisesi 24 derslik, Kağızman Lisesi Öğrenci Pansiyonu 200 Kişilik, Sarıkamış Mescitli Köyü İlkokulu 4 Derslik, Sarıkamış Öğrenci Pansiyonu ( İhalesi yapıldı) 200 Kişilik, Selim Anadolu Lisesi 16 Derslik, Selim Merkez İlkokulu ( İhalesi yapıldı ) 8 derslik.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.