1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vefalı Bahçeli…
Vefalı Bahçeli…

Vefalı Bahçeli…

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören ve dün hayatını kaybeden Devlet Tiyatroları yönetmeni ve oyuncu Ensar Kılıç, Ankara'da toprağa verildi.

A+A-

Cenazeye Kılıç'ın ailesinin, yakınlarının, sanatçı arkadaşlarının yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da katıldı.

 

TEŞHİS ESKİ BAKANDAN

 

MHP Kars Milletvekili adayı olarak siyaset de yapan Ensar Kılıç'a kanser teşhisini ilk olarak Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş koymuştu. 2007 seçimleri öncesi aday adaylığı için MHP Genel Merkezi'ne gelen Kılıç'ı gören Durmuş arkadaşına, 'Hemen git bir kanser taraması yaptır' diye çıkışmıştı. Durmuş'un uyarısını dikkate alan Ensar Kılıç'a doktorlar Karaciğer Kanseri teşhisi koymuş ve hemen ameliyat edilmişti.

 

ENSAR KILIÇ KİMDİR?

 

1956 yılında Kars'ta dünyaya geldi. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun oldu. 1981 yılında Devlet Tiyatroları sanatçısı olarak göreve başladı. 1987 yılında Mamak Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nu kurdu.1991 yılında Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı ile Türk Cumhuriyetlerine yapılan sanatsal ve kültürel toplantılara Kültür Bakanlığı adına katıldı. 1994 yılında Keçiören Belediyesi Şehir Tiyatrolarını kurdu. Kılıç son olarak Selçuk Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.