1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vatandaşlar Bozulan Yollara Tepkili
Vatandaşlar Bozulan Yollara Tepkili

Vatandaşlar Bozulan Yollara Tepkili

Kars’ta Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nce yaptırılan yollar, tamamlanmadan bozuluyor.

A+A-

Kars-Ardahan-Çıldır Karayolu’nun Mezra Köyü bölgesinden Kars merkez güzergâhı yolunun alt finder tabakası geçtiğimiz yıl atıldı. Asfaltı atılmayan yolun bu yıl yapılması beklenirken, Temmuz ayına girilmesine rağmen burada çalışma yapılmaması dikkat çekiyor.

Kars’ta özellikle çevre illerle bağlantılı olan yolların uzun yıllardan beri tamamlanmaması sürücüleri de huzur ediyor. Kars dışında bütün illerde yolların kısa sürede tamamlandığına dikkat çeken vatandaşlar, Kars’ta yolların bir türlü bitirilmemesine tepki göstererek, yetkililerden Kars’ın yol sorununa el atmalarını istediler.

“KARS MİLLETVEKİLLERİNE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

Karslılar, oy vererek meclise gönderdikleri milletvekillerine kentin sorunlarının çözümü noktasında çok büyük iş düştüğünü ifade eden vatandaşlar, “Birisi AK Parti, ikisi HDP’den olmak üzere 3 milletvekilimiz var. Milletvekillerimiz Kars’ın sorunlarını ve sıkıntılarını çok iyi biliyorlar. Kars’ta gerçekten yol yapımı yılan hikayesine döndü. Yolları karayolları ihale ediyor. Her ne hikmetse Kars’ın yollarını alan firmalar kısa sürede iflas ederek işi yarım bırakıyor. Zaten kaplumbağa hızıyla yapılan yollarımızın yapımı yarım kalıyor. Milletvekillerimiz bu konuya el atmalıdır. Yazık devletin parası boşu boşuna heder oluyor” dediler.

“MEZRE YOLU ÇİLE DOLU”

Kars Barajı’nın yapıldığı bölgede bulunan Mezre Köyü yolunun bir kısmının asfaltı yapıldığını, bir kısmının da alt finder tabakasının atıldığını belirten köylüler, “Köy arkasından yolumuzu yaptılar. Ama bir tülü yolumuz tamamlanmadı. Köy girişinden Kars istikametine çift şerit yolun bir kısmı yapıldı. Diğer kısmının ise finder tabakası atıldı. 1 yıldır bu yolda çalışma yapılmıyor. Yapılan asfalt tahrip oldu. finder tabakası bozuldu. Yazık değil mi buraya harcanan paraya? Kar ve ilkbahar yağmurları bu yolu tamamen bozdu. Biz yetkililerden yolun biran evvel tamamlanmasını istiyoruz. Ve Temmuz ayına girdik. Yazın yarısı geçti çalışma yok. Karayolları Bölge Müdürlüğü ne yapıyor onu da anlamış değiliz” diye tepki gösterdiler.

Öte yandan Karslılar, yıllardan beri tam anlamıyla asfalt yola hasret kaldı. Parça parça, kısım kısım yapılan yollar yılını doldurmadan yeniden bozulurken, devletin de parası boşu boşuna gidiyor. Denetleme merciinin olmadığı yolların yarım bırakılan kısımları da tamamen bozuluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.