1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vatandaş Polenden Şikayetçi
Vatandaş Polenden Şikayetçi

Vatandaş Polenden Şikayetçi

Karslı vatandaşlar kavak ağaçlarının kesilerek, şehir estetiğine uygun ağaç türlerinin dikilmesini istiyorlar.

A+A-

Kars’ta, her yıl belirli bir dönemde etrafa yaydığı pamukla çevre kirliliğine neden olan ve insanlara rahatsızlık veren kavak ağaçlarından dolayı vatandaşlar dışarıya çıkamaz oldu.

 

Sonbaharda dökülen yapraklarıyla, bahar aylarında çevreye yaydıkları polenlerle ve yaz mevsiminde etrafa yaydıkları pamuklarla hem çevre kirliliğine neden olan hem de insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen kavak ağaçlarından vatandaşlar şikayetçi.

 

Yaz mevsiminin kısa sürdüğü Kars’ta, kavak ağaçlarından çevreye yayılan ve rüzgarla birlikte uçuşarak çevre kirliliğine neden olan pamuklar yüzünden vatandaşlar sokağa çıkamadıklarını ve evlerinin camlarını açarak evlerini havalandıramadıklarını söylediler.

 

Vatandaşlar, “Kavaklar sadece polen zararı olan değil aynı zamanda hızlı büyüyen, kök sistemiyle yer altı sistemlerini bozan çevredeki evlere zarar veren, ani devrilmelerle mal ve can kaybına yol açabilen bir ağaç türüdür. Bundan dolayı, kavak ağaçlarının yetkililer tarafından kesilerek, bunların yerlerine şehir estetiğine uygun ağaç türlerinin dikilmesini istiyoruz.” dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.