1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vandallık
Vandallık

Vandallık

İrfan Topçu’nun kaleminden...

A+A-

Başbakan Davutoğlu son zamanlarda sık sık kullanıyor.

“Vandallığa müsaade etmeyiz, Vandalizm’e karşıyız”

Nedir bu Vandallık ya da Vandalizm?

Türk dil Kurumu sözlükleri; “Vandalizm’e, Vandal olma hali derken, ansiklopedik bilgilerde “Vandallık veya akım olarak Vandalizm, bilerek ve isteyerek, kişi ya da kamuya ait bir mala, araca ya da ürüne zarar verme eylemidir” diye tarif edilmektedir.

Tarihi kaynaklarda ise; Vandallar, vahşi, yağmacı bir germen ırkı olarak bilinmektedir.

Ülkemizde artan terör olayları ve bununla birlikte kamu mallarına yapılan saldırılar, özel teşebbüsün malını yağmalamalar, Atatürk büstlerine yapılan saldırılar ve Türk bayrağı gönlerden indirmek ve yakmak eylemleri, Başbakan tarafından “Vandallık” olarak ifade edilmektedir.

Bu yaklaşım doğru bir yaklaşımdır, bu tanım doğru bir tanımdır.

Ancak;

Atatürk’ün büstüne saldırmak ve onu yıkmak kadar, düşüncelerine saldırmak ve yıkmaya çalışmakta Vandallık’tır, Vandalizm’dir.

Bir devletin varlığı ve bağımsızlığının en önemli sembolü olan bayrağa saldırı Vandallık olduğu kadar, devletin bayrağına sahip çıkmaması, çıkamamasında, Vandalizm’e müsaade etmektir.

Vandalizm’in kamu malına düşmanlığı kadar, kamu kaynaklarını gerçek sahiplerinden esirgeyerek, yandaşlarına aktarmakta hak gaspıdır, bir Vandalizm’dir.

Terörün ve teröristin zararlarını öngörememek ve onunla pazarlık yapmak, Vandallığın önünü açmak ve Vandalizm’i yaşatmaktır, yaşamasına yardımcı olmaktır.

Yaşadığımız topraklarda bin yıldan fazla, yazılı kaynaklarda ise yedi bin yıllık devlet ve kültür geleneğinin temsilcisi olan Türkiye Cumhuriyetinin, eğitim ve hukuk sisteminin yerine, daha iyisini koyamadan yıkmakta vandallıktır.

Yaşadığımız topraklarda bin yıldır kardeş olduğumuz, kanla kurduğumuz devletlerde bağrımıza bastığımız ve adına çatı kimlik olarak TÜRK dediğimiz “sadece biz değil, tarih ve bütün insanlığın TÜRK dediği” birliği bozmak ve yıkmak için uğraşmakta bir Vandallıktır.

Bizler her türlü Vandallığa ve Vandalizm’e karşıyız, kim yaparsa yapsın.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.