1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Valilikten Açıklama Geldi
Valilikten Açıklama Geldi

Valilikten Açıklama Geldi

Kağızman'da yapılan operasyon ile ilgili Kars Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama şöyle:

A+A-

Kars ili Kağızman ilçesi Çemçe bölgesinde bir grup BTÖ mensubunun eylem hazırlığında bulunduğu bilgisinin alınması üzerine Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından 22.06.2016 tarihinde icra edilmeye başlanan “Şehit J.Asb.Bçvş. Nurettin Öztürk-8 Operasyonu” kapsamında icra edilen temas araması esnasında (1) adet tuzaklanmış EYP ve BTÖ mensuplarının bölgede olduklarına dair çeşitli yaşam emareleri tespit edildi.

Müteakiben (2) BTÖ mensubu görülmüş ve “teslim ol” çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine sıcak temas yaşanmıştır. Kaçmaya çalışan (1) BTÖ mensubu sağ olarak yakalandı. Olay sonrasında icra edilen temas araması faaliyetinde yakalanan BTÖ mensubuna ait (1) adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, (2) adet el bombası, (4) adet şarjör, (120) adet AK-47 Kaleşnikof mühimmatı ele geçirildi.

23.06.2016 ve 24.06.2016 tarihlerinde icra edilen temas aramalarında; (6) ayrı sığınakta; (1) adet tuzaklanmış EYP, (152) adet AK-47 mühimmatı, (83) adet M-16 mühimmatı, (250) Kg. amonyum nitrat, araç telsizi, akü, güneş paneli, pil, gaz maskesi ile çeşitli ve bol miktarda giyim ve yaşam malzemesi ele geçirilmiş olup, ele geçirilen malzemeler, sığınaklar ve EYP Kağızman Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla olay yerinde imha edilmiş, yakalanan BTÖ mensubunun adli işlemlerine devam ettiği öğrenildi.

Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından; asli vazife olan tüm vatandaşların emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son BTÖ mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edeceği duyurusu yapıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.