1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Valilikte susuzluk eylemi
Valilikte susuzluk eylemi

Valilikte susuzluk eylemi

Kağızman ilçesine bağlı Oluklu köyünde, susuzluktan şikayetçi olan vatandaşlar 20 traktör ve su taşıma araçlarıyla birlikte Valiliğe gelerek eylem yaptılar.

A+A-

Kars merkeze 30 kilometre mesafedeki Kağızman ilçesine bağlı Oluklu köyünde, susuzluktan şikayetçi olan vatandaşlar 20 traktör ve su taşıma araçlarıyla birlikte Valiliğe gelerek eylem yaptılar.

 

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Valilik önüne araçlar sokulmadı. Vatandaşlar araçlarını Valilik karşısındaki alana park ettikten sonra Valilik binasına girmeye çalıştılar. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri barikat kurarak köylülerin Valiliğe girişini engellediler. Emniyet Müdür yardımcıları köylüleri ikna etmeye çalıştı. Vali Ahmet Kara da Muhtar Mehmet Yıldırım ve 2 azayı yanına çağırdı. Köylüler hep birlikte gitmek istediklerini söyleyince iş karıştı. Bu sırada arbede yaşandı ve bir vatandaş dengesini kaybederek yere düşünce tansiyon bir anda yükseldi. Köylülerden biri de, “Hayır siz gitmeyin Valinin kendisi gelsin. Vali gelmez ise kendimi ateşe veririm!” diye feryat etti.

 

Köylüler, daha önce de dilekçeyle müracaat ettiklerini ve sorunlarını sık sık dile getirdiklerini ifade ettiler. Artık susuzluk sorununun canlarına tak ettiğini belirten köylüler, banyo bile yapamadıklarını, cenazelerini bile yıkayamadıklarını da söyleyerek, “Başbakan susuz köy kalmayacak diye bağırıyor. Ama bizim susuzluğumuzu kimse görmüyor” diye feryat ettiler.

Uzun süren tartışmalar sonunda muhtar ve 2 aza makama giderek Vali Ahmet Kara’ya susuzlukların sebebini anlattılar. Selim ilçesine bağlı Yukarı Damlapınar köyü ile devam eden arazi anlaşmazlıklarının işi bu boyuta getirdiğini söylediler. Yukarı Damlapınar köylülerinin su borularını tahrip ettiklerini ileri süren Oluklu heyeti sorunlarının bir an önce çözülmesini istediler.

 

Vali Ahmet Kara, köylülerin ortaya attıkları iddiaların aslının olup olmadığını öğrenmek için Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Alparslan Ateşçi’yi çağırdı ve bilgi aldı. Ateşçi de köylülerin “Olayla ilgili Jandarmada görüntü var” iddialarının olduğunu fakat böyle bir görüntünün olmadığını söyledi.

 

Vali Ahmet Kara bu defa, “Bu konuyla ilgili gerekli incelemeleri yapacaklarını ve yakın zamanda kendisinin köye gideceğini ifade etti.

 

Bunun üzerine köylüler traktörlerine binerek Kars’tan ayrılıp köylerine gittiler.

 

BUGÜNKÜ EYLEMİN ÖNCESİNDE YAŞANANLAR

 

Kağızman’a 40 kilometre uzaklıkta, Kars karayoluna yakın 300 haneli ve 2 bin nüfuslu Oluklu Köyü’ne komşu Selim İlçesi’nin Yukarı Damlapınar Köyü yakınlarından içme suyu getirildi. İki köy arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle Yukarı Damlapınar Köyü’ndeki bazı kişiler su taşıyan boruları Kalaşnikof otomatik tüfekle taradı. Geçen yıl meydana gelen bu olayın ardından Kağızman Kaymakamlığı konuyu yargıya intikal ettirdi.

 

Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Oluklu Köyü’nün içme suyunu gidermek için şebeke yaptırdıklarını anlatırken, “Selim’in Damlapınar ile Oluklu köyleri arasında kadastro sorunu var. Bundan dolayı Damlapınar köylüleri, Oluklu Köyü’nün borularını kırarak zarar verdi. Bununla ilgili adli çalışmalar devam ediyor. Yakın bir gelecekte içme suyu sorununu ortadan kaldıracağımıza inanıyorum” dedi.

 

Kaymakam Şuayib Gürsoy, Oluklu Köyü’ne 80 bin TL harcayarak su şebekesi yaptıklarını, kadastro sorunu yüzünden boruların kırılarak şebekeye zarar verildiğini bildirdi.

 

Kağızman ilçesinde içme suyu taşıyan borunun arazi anlaşmazlığı bulunan komşu köylüler tarafından Kalaşnikof tüfekle taranması sonucu 1 yıl önce Oluklu Köyü susuz kaldı. Köydeki kadın ve genç kızlar, tek kuyudan su çekerek günlük ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmaya başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.