1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Kara'nın Engelliler Haftası Mesajı
Vali Karanın Engelliler Haftası Mesajı

Vali Kara'nın Engelliler Haftası Mesajı

Engelli Dostu Kars Valisi Ahmet Kara, engelliler haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, önemli hususlara değindi.

A+A-

Vali Ahmet Kara mesajında şu görüşlere yer verdi : "Engellilik, insanlığın ortak sorunudur ve engellilerin topluma dâhil edilmesi, bir haktır. Engellerinin-özürlerinin sebebi ve derecesi ne olursa olsun tüm engelliler, tüm vatandaşlar ile aynı temel haklara sahiptir. Engellilerin sorunları sadece fertlerin veya toplumların değil tüm insanlığın ortak sorunudur. Toplumumuzun ayrılmaz üyeleri olan engelli vatandaşlarımıza hizmet etmek onların ihtiyaç ve taleplerine cevap vermek, yaşam şartlarını ve kalitelerini yükseltmek öncelikli görev ve sorumluluklarımızdandır.

Bir toplumda engellilere sunulan olanaklar toplumların medeniyet seviyesiyle doğru orantılıdır. Devletimiz, toplumsal refahı yükseltmenin bir şartı olarak; tüm kamu hizmetlerini engelli veya engelsiz ayırmadan tüm vatandaşlarımıza aynı kalitede ulaştırma çabası içerisindedir. Sosyal devlet ilkesinin gereği olarak; nüfusumuzun önemli bölümünü oluşturan engellilerin, sorunlarına çözüm üretmek, toplumsal yaşamda etkinlik alanlarını genişletmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak ve yaşamını idame ettirebilmeleri için bir başkasının yardım ve desteğine muhtaç engellilerin ailelerine maaş bağlanarak ihtiyaçlarının giderilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Engellilerin sorunlarının çözümü için 07.07.2005 tarihinde 5378 sayılı Özürlüler Kanunu yürürlüğe girmiş olup, 3194 Sayılı İmar, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi, 5395 Sayılı Belediye, 5302 Sayılı Özel İdare Kanunlarında ve Anayasamızda engelliler lehine çeşitli düzenlemeler yapılmıştır. Yapılan yasal düzenlemelerle engelli vatandaşlarımıza vergi, ulaşım, sağlık, sosyal ve kültürel faaliyetler gibi vs. konularda indirimler sağlanmıştır.

Engelli vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamaya yönelik olarak; yaşamın çeşitli alanlarında, engelli vatandaşlarımızın gereksinimlerine göre düzenlemelerin yapılması; sokakların, yapıların, toplu taşım araçlarının (vs.) engellilerin kullanımına uygun olarak düzenlenmesi gibi çalışmalar yapılmaya çalışılmaktadır. Bu bağlamda; Kars Valiliğimizce engelli vatandaşlarımızın Valiliğimiz hizmet binasına kolayca ulaşabilmeleri ve işlemlerini rahatça yaptırabilmeleri için binanın giriş kısımlarına uygun rampalar, üst katlara çıkabilmeleri için de asansör yaptırılarak engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Diğer kamu binalarımızda da gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Valiliğimizce engelli vatandaşlarımızın ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir adet minibüs tahsis edilmiştir. İlimizde de engelli vatandaşlarımızın ailesine maaş bağlanmıştır. Engelsiz Yaşam Merkezi ve 75.Yıl Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.  Ayrıca; ilimizde 4 adet de Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hizmet vermekte olup, bu merkezlerden yaklaşık 600 vatandaşımız yararlanmaktadır.  Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık ve esenlikler dilerim."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.