1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Doğan, yine özeleştiri yaptı
Vali Doğan, yine özeleştiri yaptı

Vali Doğan, yine özeleştiri yaptı

Engelliler Günü dolayısıyla hazırlanan programa katılan Vali Rahmi Doğan, yine özeleştiri yaptı.

A+A-

Sık sık görülen aksaklıklarla ilgili özeleştiri yapan Rahmi Doğan, yollarımıza, sokaklarımıza baktığımızda bunları yaptık mı? Biraz özeleştiri yaparsak çokta yaptık değil aslında diyerek özeleştiride bulundu.

Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Engelliler Günü’ etkinliğinde engelliler, sahneye koydukları tiyatro Oyunu ve seslendirdikleri türkülerle katılımcıların beğenisini kazandılar.

Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bulunan engelliler, kendileri için hazırlanan programda; “Ye Kürküm Ye” tiyatro oyunu ile engellilerden oluşan koronun seslendirdiği türkülere protokol üyeleri de alkışlarla eşlik ettiler.

Engelliler Günü dolayısıyla Kars Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen programa Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, kurum ve daire amirleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Rahmi Doğan, “Aslında biz engelli kardeşlerimizi sadece bugünde hatırlayan, onları sadece bu günde bilen birisi değiliz. Biz her zaman onlarla beraberiz. Birlikteyiz, birlikte olmak istiyoruz. Engellilik tabi onların bir tercihi değil. Ama biz devlet olarak, birey olarak, vatandaş olarak toplum içerisinde onlarla birlikte bize sağlanan tüm imkanları onlarında kullanabilecekleri bir ortamda yaşamak istiyoruz” dedi.

Doğan, “Tabi engellilik özellikle 2000’li yıllardan sonra devletimizin, belediyelerin, yerel yönetimlerin ciddi anlamda üzerine düştüğü, onlara destek olmak için ciddi yatırımlar yaptığı bir ortam. Toplu taşımadan tutunda, kaldırımda yürürken veya evden çıkarken, okula giderken, suyunu içerken lokantaya girerken biz bireyler olarak her türlü rahatça bu imkanları kullanabiliyoruz. Ama zaman zaman empati yapmak lazım. Ve empati yaparken engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırabilmek için belki çok küçük bir hareket, küçük bir yatırım, sadece düşünmek bile onların hayatlarını kolaylaştıracak. Onları rahat hale getirecektir” diye konuştu.

Gördüğü aksaklıkları hiç çekinmeden konuşan ve özeleştiri yapan Vali Rahmi Doğan, engelliler günü dolayısıyla düzenlenen programda yine özeleştiri yaptı.

Vali Rahmi Doğan, “Tabi yollarımıza, sokaklarımıza baktığımızda bunları yaptık mı? Biraz özeleştiri yaparsak çokta yaptık değil aslında. Ben Avrupa’yı Dünya’yı gezen birisi olarak söylüyorum. Gelişmiş ülkeler artık çevrelerini tamamen engelli bireylerin yaşayabileceği bir ortam haline dönüştürmüşler. Kaldırımlarımıza bakıyoruz. Aslında engelliler için engeli geçişi yapmışız ama oradan neredeyse bizim gibi sağlamlar bile geçemiyor. Kurumlarımıza bakıyoruz asansörler yağmışız ama asansörleri çalıştırmak için ciddi anlamda gayret göstermemiz lazım. Engelli kardeşlerimizin hizmetine sunabilmek için ciddi bir efor sarf etmemiz lazım. Aslında bazı şeyleri yapıyoruz ama yapıyor gibi gözüküyoruz. Tabi bunlar toplumun içerisinde yaşayan bizim çocuklarımız kardeşlerimiz, bireylerimiz bu kendi tercihleri olmadığı için bizlerde aynı durumda olabilirdik. Belki bu günler bunları bize hatırlatıyor. Belki biraz daha bunları düşünerek yeni yapacağımız yatırımlarda, yeni yapacağımız işlerde onların hayatlarını kolaylaştıracak bir takım imkanları ortaya koymaya, yapacağımız projeleri onları da düşünerek projeler yapmamız gerektiğini gündeme getirmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Engelliler Merkezi’nde kalan öğrenciler tarafından “Ye Kürküm Ye” adlı oyun sahneye kondu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakınlığı'ncahazırlanan Umut Evleri tanıtım filminin gösterimi yapıdı. Daha sonra sahneye engelliler korosu çıktı, hocalarıyla birlikte türküler söyleyen öğrencilere salondakiler de alkışlarıyla eşlik etti.

Program son olarak engelliler tarafından hazırlanan serginin açılışıyla devam etti. Sergiyi hakkında bilgiler alan Doğan, İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte sergiden iki ürün aldı. Program yapılan ikramın ardından son buldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.