1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Doğan Sıra Bekleyip Müracaat Etti
Vali Doğan Sıra Bekleyip Müracaat Etti

Vali Doğan Sıra Bekleyip Müracaat Etti

Yeni kimlik başvurusunda bulunan Vali Doğan, sıra numarası alarak bekledi

A+A-

Yeni kimlik başvurusunda bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan, sıra numarası alarak sırasının gelmesini bekledi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ve oğlu Hakan Doğan ile birlikte İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında yeni T.C. Kimlik Kartı almak için müracaatta bulundu.

Müracaatını Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde gerçekleştiren Vali Doğan, yeni T.C. Kimlik Kartı ile ilgili olarak yürütülen işlemler hakkında Merkez İlçe Nüfus Müdürü Fatma Akbulak’tan bilgi aldı. Daha sonra diğer vatandaşlarla birlikte sıra numarası alan Vali Doğan, eşi ve oğlunun işlemleri gerçekleştirilirken vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda 14.01.2016 tarihinde yapılan değişiklikle 01.01.2017 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uygulamasına geçildi. Yeni Kimlik Kartlarında kişinin kimlik bilgileri, biyometrik verileri ve elektronik sertifikaları yer alıyor.

Kimlik kartı başvurusu; ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de 01.01.2017 tarihinden itibaren yurt içinde Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi (Alo 199) aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak Nüfus Müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılıyor. Kimlik kartlarının 3 yıl içerisinde değiştirilmesi gerekmekte olup, yeni kimlik kartı alıncaya kadar mevcut nüfus cüzdanları geçerli olacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.