1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Vali Doğan, köy yollarında
Vali Doğan, köy yollarında

Vali Doğan, köy yollarında

Vali Doğan, köy yollarında incelemede bulundu

A+A-

Kars Valisi Rahmi Doğan, köy yollarında yapılan asfalt çalışmalarını yerinde gördü.

Vali Doğan, beraberindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İzgi ile birlikte Karacaören, Azat, Ataköy ve Karakale köyü yollarında yapılan asfalt çalışmalarını yerinde görerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın destekleriyle 2017 yılında yaklaşık 230 kilometre köy yolu sıcak asfalt kavuşacak. Doğan, Kars’ın tamamının ihalesi yapıldığını ve köy yollarında çalışmalara başlandığını söyledi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, “Kars genelinde toplam 230 kilometre sıcak asfalt yol yapacağız. Önce grup köy yollarını yapacağız. İller Bankası’ndan 40 milyon İl Özel İdaresi olarak borçlandık. Bir o kadar Sayın Ulaştırma Bakanımızın girişimleriyle geldi. Bunların hepsini tek bir havuza topladık. Kars’ın tamamını ihale ettik. Kars’ı 3’e böldük, 3 parça halinde ihale ettik. 3 firma ihaleyi aldı. Toplamda bu yılsonunda 230 kilometrelik yol yapmış olacağız. Şuanda Karacaören, Azat, Ataköy ve Karakale köyü grup yolundayız. Burası 21 kilometrelik bir yol, asfalta hazır olmayan 2 kilometrelik bir yolumuz var. O yolda arkadaşlar çalışıyorlar. Bazı yerlerin alt yapısını İl Özel İdaresi olarak, ihale dışında olduğu için biz yapıyoruz. Ama Sarıkamış’ta ihale ettiğimiz yolun alt yapısını da ihaleyi alan firma yapacak. 230 kilometrelik bir yol yapacağız. Hem İl özel İdaresi olarak biz çalışıyoruz. Hem de firmalar çalışmalarını yapıyorlar. Büyük ihtimal bayramdan sonraki hafta içerisinde de sıcak asfalt dökmeye başlarız diye düşünüyorum” dedi.

Kars tarihinde görülmemiş bir yatırım yapıldığını ifade eden Vali Doğan, “Yine bizim Selim’de var olan asfalt plantimiz önümüzdeki hafta içerisinde faaliyete geçirmeye çalışacağız. Planti faaliyete geçirdiğimiz biz ihale kapsamında olmayan ihale kapsamında olmayan köy yollarımızda yama çalışmaları yapacağız. Dolayısıyla kışa hazır hale getireceğiz. Bu büyük bir yatırım. Kars’ın tarihinde görülmemiş bir yatırım. Kars’ta şuanda asfalt oranı yüzde 4, yani yok denecek kadar az, 230 kilometrelik bu çalışma yapıldıktan sonra inşallah köy yollarımız sıcak asfalta kavuşmuş olacak. İnsanımız biraz da rahatlamış olacak” şeklinde konuştu.

Kars’ta köy yollarında yapılan asfalt çalışmalarını 3 ayrı firma eş zamanlı yürütüyor. Asfalt çalışmalarının 2017 yılsonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.